Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Inspirasjon

Mattrender for 2025

Drøm deg bort i hva det nye året kan bringe av smart servering og velsmakende matidéer

Mat som varmer

Noen retter gjør at vi gleder oss litt ekstra til høstmørket.

Oktoberfest – på din måte

Med oktoberfest som unnskyldning får du som driver en fin anledning til å skape skikkelig høsthygge for gjestene dine.

Sesongkalender for høsten

Leter du etter ferske, lokale hverdagsvarer eller spennende smaker fra Middelhavet? Høstsesongen har det meste!

Oppdag vårt Asia-sortiment!

Driver du med asiatisk servering? Med vårt store utvalg av produkter fra Kina, India, Vietnam, Korea og Japan, dekker vi alle dine behov.

Alkoholfri sommerdrikke

Spesielt om du vil nå ut til unge gjester, må gode, alkoholfrie drikkealternativer opp på menyen.

Grønn grillmat

- Ahh, grillsesong, endelig! - Og lune, karamelliserte frukter og grønnsaker? - Ja, takk!!

Grill til mange!

Det forventes gjerne litt ekstra av en god grillkokk, spesielt når gjestene er ekstra sultne. Og mange.

Kjøling: Do’s and don'ts

Et kaldt og ryddig kjøleskap er kjekt, og å holde god kontroll på kjøla er også helt nødvendig for driften din.

Pavlova med lemon curd

Kaken med deilig, sprø marengsbunn - her ekstra høy og toppet med vaniljekrem, syrlig lemon curd og friske bær. (Oppkrift og foto: matprat.no)

Markedsføring om sommeren

Hva gjør du for at sommergjestene skal tenke at ditt serveringssted er verdt et besøk? Her får du noen tips.

Tid for is!

– Piffe opp dessertmenyen? Bruk det du har i isdisken!

Fakta og myter om matallergier

Stadig flere må av ulike grunner unngå en eller flere matvarer i kostholdet sitt. Dette stiller krav til deg som serverer mat til mange.

Chablis – fossil magi

Få vinnavn gir så klare fornemmelser av glamour og det søte liv, som Chablis (uttales sjabl’i). Det er det gode grunner til. Men Chablis er så mye mer, så full av unike særheter og samtidig så bitte lite.

Salatsuksess med Onna!

Visste du at du kan få tak i Onna-salatene hvor enn du måtte befinne deg i Norge – gjennom Servicegrossistene?

Solcellesuksess hos Nær Engros Levanger

De store lagerlokalene på Gråmyra i Levanger rommer et aldri så lite el-kraftverk: På baksiden av det store lokalene er det montert en enorm, 80 meter lang solcellevegg.

Nr. 1 til sjøs!

Visste du at Servicegrossistene er en av Norges største på proviantering offshore?

Skap minneverdige feiringer for gjestene dine

Nå er det straks både morsdag og valentinsdagen. Planlegger du å gjøre litt ekstra stas på gjestene dine disse dagene? Bli det foretrukne stedet gjestene i ditt lokalmiljø velger for de viktige feiringene.

"Mat endret livet mitt"

Å komme til Norge fra et fremmed land, er ikke lett. Kulturkræsj og språkvansker kan komme i veien, men snakker du det internasjonale språket mat – kommer du langt.

Sammen sprer vi matglede

Vi er alle under Servicegrossistenes paraply, men det hender vi må tenke litt forskjellig ulike steder i landet. Vi har bransjeerfaringen og vi kjenner lokalmiljøet godt. Her er en liten smakebit på hverdagen til et knippe av våre dyktige, serviceinnstilte grossister har, tett på kundene:

Du grønne, glitrende

Noen ganger er det de små valgene som virkelig utgjør forskjellen. For det er gjerne de små detaljene i julepynten som setter folk i ordentlig julestemning. Og ikke bare er det rimeligere – det er også langt snillere mot miljøet.

Brødrene Ringstad: Håndlaget kvalitet

Brødrene Ringstad er en tredjegenerasjons kjøttforedlingsbedrift fra Rakkestad. Med NM-gull på pokalhylla, kan de med stolthet si at kjøttproduktene deres er utmerket.

En ny grossist i nord

Få hadde trodd at det var mulig å få en ny grossist i drift på bare et halvår. Den dyktige staben hos Servicegrossisten Nord har fått til det umulige – med glans.

Rimelige tips: Slik skaper du jul

Å tilpasse et serveringssted til jul, kan være en flott måte å tiltrekke seg kunder og maksimere inntektene på. – Serveringen er kanskje planlagt for sesongen, men det er fortsatt mulig å lage skikkelig god julestemning for gjestene dine!

Fornyede festretter

Du har antakelig gjort unna innkjøpene til julebordssesongen for lenge siden, men har du en plan for restene du står igjen med?

Fornuftige valg i urolige tider

De fleste av oss har kjent på det: Det er dyrtid og uro i markedet. Men administrerende direktør Jan van der Burg kan forsikre deg om at ditt serveringssted fortsatt får akkurat det du trenger fra Servicegrossistene til gode priser – uansett hva som skjer i verden.

Potetguide til julematen

Det finnes mange meninger om julematen, også om hvilken potettype som skal høre til. Tradisjonene er sterke, men hvilke vinterpoteter passer faktisk best til julens ulike retter?

Server som grevinnen og hovmesteren!

– Same procedure as last year, Miss Sophie? Selvfølgelig! Det blir ikke jul i de norske hjem uten at hovmesteren James, med jevnt avtagende diksjon og koordinasjonsevne, har servert grevinnen Miss Sophie de fire rettene. Men hvor mange har smakt selve måltidet med de tilhørende drikkevarene? Her er noen tips til deg som vil servere det selv.

Kanelbollens dag

4. oktober er kanelbollens dag. Her er en oppskrift på saftige kanelsnurrer!

En hurtigguide i AI

Vi har spurt Data Science Konsulent i Smooth, Mathias André Eriksen Sandnes om AI-tips. Les mer, og bli inspirert her!

Sommerfest!

Folk er mer enn klare for sommer. Vi har samlet noen hete tips som gjør deg til bygdas beste partyfikser!

Heftig grilltilbehør!

Vi gir deg oppskrift på grilltilbehøret som virkelig gir fraspark på gjestens tallerken.

6 smarte desserttips

Ønsker du å imponere med desserten? Her er 6 smarte tips for å lage en minneverdig avslutning på måltidet

Afterski

Hvis du spør ti personer hva de forbinder med ordet «afterski», får du sannsynligvis en del forskjellige svar.

Slik ser du proff ut på vinmesse

Vinmesser kan være en hyggelig og nyttig øyeåpner for alle i serveringsbransjen som er usikker på vin, men mange har høy terskel for å prøve seg.

Urter hele året. - Grønn luksus!

Grønt på tallerkenen har blitt den nye luksusen. Måltidet får et løft, og du viser den ekstra omsorgen for gjesten. - Enkelt, friskt og alltid tilgjengelig.

Bærekraft hos Servicegrossistene

Servicegrossistene er avhengig av at alle varer som leveres er trygge og at kvalitetssikringen er solid i alle ledd. Da er det naturlig å sette seg store ambisjoner for driften.

Ildsjeler for matglede

Vi har besøkt sentralkjøkkenet ved Silurveien sykehjem i Oslo for et innblikk i en travel storkjøkkenhverdag.

Kjøttfritt uten at noen legger merke til det

Hvordan lage kjøttfri mat som blir en suksess? Her er noen enkle tips til hvordan du kan lage spennende, kjøttfrie retter – uten at gjesten kanskje tenker over at de har vegetarmat på tallerkenen..

Max Hamburger - en bærekraftig smaksvinner

I den svenske burgerkjeden MAX har smak, bærekraft og sunnere alternativer alltid stått øverst på agendaen, med stor suksess. De har til og med vunnet FNs klimapris for miljøfokuset sitt.

Tryll frem julens festmat av vinterforrådet

Gjennom vinteren tærer vi på grønnsakene vi har lagret fra årets innhøsting. Det har vi gjort til alle tider, og sånn gjør vi det fortsatt. Det er derfor mye av tradisjonsmaten vi spiser til jul nettopp er basert på forrådene våre. Dette er smakene som har den rette nostalgien til jul, og som både eldre og yngre gjester gleder seg til å få servert år etter år.

Tradisjonen tro til jul

Du som driver servering, ønsker kanskje ikke å legge deg opp i hva folk flest spiser hjemme på julaften? Men det kan være nyttig å ha en idé om hva folk ønsker seg i dagene rundt julehøytiden, om du serverer i en kantine, på et sykehjem eller inviterer til julebord.

Julematen inn i vår tid

For 50–60 år siden var det tydelige geografiske grenser mellom hva vi setter på bordet på julaften: Pinnekjøttet stod på menyen i vest og svineribba ble servert i øst. Selv om forskjellene nå er i ferd med å viskes ut, er tradisjonene fortsatt sterke. Julematen skal en ikke tulle for mye med, for folk ønsker seg trygg og kjent mat til jul.

Tendenser som skaper trender

Vi lever ikke i et vakuum. Trendene henger sammen med verden omkring oss. Hva påvirker oss til å ta valgene vi gjør og forme matvanene våre? I 2022 er det spesielt 7 faktoraer som påvirker oss i matveien:

Champagne til fest og feiring

Musserende vin i høye glass skaper umiddelbar feststemning og det jubles når korken smeller i taket. Men vent, her har vi allerede gått på en mulig blunder, ja kanskje flere.

Bærekraft i glasset

Kundene dine krever bærekraft både på tallerkenen og i glasset. Hvordan kan du sette bærekraft på drikkekartet?

Smarte miljøvalg i restauranten

Finnes det noen enkle tips, råd eller regler vi kan følge? - Eller inspirasjon til en grønnere servering? Noen valg er enkle å ta, andre er mer kompliserte. Hvilke valg gir det laveste karbonavtrykket?

Kokken som klimaredder

Omlegging av serveringsvanene er en gladnyhet for deg som er kokk: Nå har du mulighet til å være kreativ med nye retter og smaker.

Smarte tips til å håndtere lavsesongen

Stille perioder er kritiske for alle som driver restaurant; inntektene stopper opp og usikkerheten melder seg. – Da er det godt å vite at det finnes muligheter!

Slik får du fornøyde, vegetariske gjester i kantinen

De fleste har godt av å ha en helt kjøttfri dag innimellom, men en stadig økende andel av befolkningen velger av ulike grunner å kutte ut kjøtt helt. - Hvordan legge best mulig til rette for et fullverdig lunsjtilbud for alle?

Fordeler og ulemper med singelfryste varer

Singelfryste varer – en velsignelse eller en forbannelse? I restaurantverdenen er meningene ganske delte. Her er noen av de mest debatterte argumentene – for og imot.

Høstens rotgrønnsaker

Norske rotgrønnsaker er på sitt beste på høsten. De er smakfulle, hardføre og anvendelige, gode hver for seg, men sammen blir de gull.