Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Enklere servering med bake-off

Enklere servering med bake-off

Det er tid for å skru på spareblusset. Hva er vel mer tidsbesparende og fristende enn bake-off-løsninger på menyen?

Rett fra bakeren

Det finnes få matvarer som er så fristende som rykende fersk bakst. Ferskleveranser fra bakeri eller grossist er også enkelt å kjøpe inn og lett ta i bruk, når du vet at varene går fort ut og ikke blir liggende for lenge. Du kan også gå i motsatt retning og bake helt fra bunnen av selv, eller bruke ferdige melblandinger til ulike brødtyper eller ferdige vaffelmikser som du kjapt rører sammen. Men ønsker du den hjemmebakte følelsen, men du synes det tar for lang tid, eller kanskje du har for liten plass til å bake? Da finnes det en smart mellomting; bake-off.

 

Bake-off gir fordeler

Bakervarer er tradisjonelt en kategori med bra fortjeneste i vår bransje, og med bakeoffprodukter, fokus på svinn og noe planlegging, kan lønnsomheten bli enda bedre. Med halvstekte brød, for eksempel, får du en fleksibilitet som gjør at du kun trenger å planlegge én time frem i tid. I en hektisk hverdag og med hyppig rullering på kjøkkenet, er det dessuten vanskelig å holde en jevn kvalitet når man baker selv. Med bake-off-produkter blir kvaliteten den samme hver gang, så får man i tillegg duften av rykende ferske bakevarer i lokalet. 

 

Mange varianter – og muligheter

Vi kan i hovedsak dele bake-off inn i tre kategorier; rå deigemner, halvstekt bakst og ferdig stekte bakervarer. Finn ut hvilke begrensninger og muligheter dere har på ditt storkjøkken. Kan dere planlegge serveringen noe på forhånd, kan rå deigemner være en god idé. Skal dere tilberede mat på kortere varsel, er halvstekte eller ferdigstekte alternativer smarte å ha i bakhånd. Porsjonsstykker kan stekes i forvarmet ovn noen få minutter, og pølse- og hamburgerbrød varmes raskt i en pressgrill eller i en karamelliseringsmaskin.

 

Tommelfingerregler for bake-off:
- Produktene må være helt tint før steking.
- Sørg for at ovnen er riktig forvarmet. Følg anvisningen som følger med produktet nøye.
- Ikke bryt skorpen på et ferdig stekt brød før det skal spises.
- Brød trives ikke over lengre tid i kjøledisk. Maks 4 timer.
- Unngå å servere ferdige bakst-produkter i plastemballasje. Ta den ut og gjør den fristende for gjestene. Unntaket gjelder glutenfri eller allergenvennlige produkter der det er fare for kryss-kontaminering. 

 

Bakst og identitet

Vi har en sterk identitet knyttet til brød og baketradisjoner i Norge. Er du redd for å ikke få tak i bakevarer som er ”tradisjonelt norske”? Det er liten grunn til bekymring. Veldig mange av bake-off-varene du får tak i til storhusholdning utvikles ved egne anlegg her i landet, og i dag kan du tilby gjestene en stor bredde med produkter. Med miksbokser med flere ulike brød og porsjonsstykker, for eksempel, får du en god variasjon av bakeprodukter, selv om du har liten fryseplass. Du steker heller ikke opp mer enn det du trenger hver dag, og du kan variere fra dag til dag hva du ønsker å tilby gjesten din. 

 

Bake-off_blåbærkake.jpgHar du drømt om å kunne servere veganske delikatesser? – Ingen problem! Det finnes allerede et stort utvalg produkter på markedet som bare er å tine opp og servere.

 

Gode bake-off-tips:

  • Stek gjerne bake-off i flere omganger ut over dagen. Hvem liker vel ikke duften av nystekt brød?
  • Produsentene kjenner selvfølgelig egne varer godt, og mange deler villig inspirasjonstips og oppskrifter til kundene sine. Finn hjemmesiden til produktene du pleier å bruke. Her finner du garantert noen gode ideer!
  • Gjør søtbaksten instagram-vennlig med krem eller glasur, bær eller strøssel. – Og om du er ekstra raus med pålegg og grønt, vil rundstykkene i påsmurt-disken få bein å gå på!

     

Alt innen bakevarer

Som storhusholdningskunde kan du få tak i tradisjonsvarer som ulike kaker, lefser, lomper og klenning, men selvfølgelig også internasjonale favoritter som muffins, donuts, makroner og wienervarer. Produsenter og leveradører har et tett og effektivt kontaktnett både i Norge og Europa. Tenk at du kan tilby gjestene dine en ekte, rykende fersk croissant i verdensklasse – uansett hvilke begrensninger ditt kjøkken måtte ha. Og skal du servere mat fri for allergener, eller har du stamgjester som spør etter veganske bakevarer? Da kan det kanskje være både enklere – og også gi en ekstra trygghet – å ha ferdigprodukter av denne typen på lur.

Ønsker du flere gode tips til besparelser med bakst? Last ned e-boka:

SG_CTA-knapp_Bakerihjelperen_2023.jpg