Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Grunnet COVID-19 har enkelte leverandører redusert varetilgjengelighet. Les mer >>

OPPSKRIFT - Gresskarsuppe med byggryn

Forfatter: Opplysningskontoret for brød og korn

OPPSKRIFT - Gresskarsuppe med byggryn

En liten forrett, lunsj eller hovedrett som passer til høsten? Da må du prøve denne gresskarsuppen.

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for brød og korn, og passer for 12 personer

Du trenger:

Suppe

  • 3 grønnsaksbuljongterning
  • 3 l vann
  • 300 g byggryn
  • 1500 g gresskarpure
  • 9 dl kokosmelk
  • 3 ts salt
  • 1 ½ ts grovmalt pepper

Ristede gresskarkjerner

  • 6 dl gresskarkjerner
  • 6 ss olivenolje
  • 1 ½ ts gourmetsalt

Slik gjør du:

  1. Ristede gresskarkjerner: Ha gresskarkjernene i en kjele. Ha over vann, og la dette koke opp og koke i ti minutter. Hell kjernene i en sil, og la vannet renne av. 
  2. Ha gresskarkjernene over på en stekeplate med bakepapir, ha over olje og salt, og bland det godt inn rundt kjernene.
  3. Sett stekeplaten midt i stekeovnen på 180 °C i ca. 15 minutter til gresskarkjernene er lett gylne. Hell de ferdigstekte kjernene over på et kjøkkenpapir.

  4. Gresskarsuppe med byggryn: Ha en buljongterning og vannet i en kjele, og kok opp. Tilsett byggryn, og la grynene småkoke under lokk i 20 minutter.
  5. Tilsett gresskarpuré og kokosmelk. Kok opp igjen.
  6. Tilsett salt og pepper, smak gjerne til. 
  7. Server suppen med ristede gresskarkjerner.

 

Se alle våre oppskrifter her.