Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Vi vil oppgradere nettbutikken vår onsdag 27. januar. I den forbindelse vil vi STENGE FOR INNLOGGING kl 13:45 og starte oppgradering kl 14:00.
Da vil eventuelle innloggede brukere bli "kastet ut".
Det er store mengder data som skal konverteres - men vi regner med å være ferdig til midnatt. Vi håper alle får handlet før dette og at det ikke er til stor ulempe.

OPPSKRIFT - Rømmegrøt

OPPSKRIFT - Rømmegrøt

Rømmegrøt passer like godt til hverdags og fest, og for mange nordmenn blir det ikke skikkelig feiring uten rømmegrøten på bordet.

Oppskriften er til 12 personer.

 

Du trenger:

 

  • 6 beger seterrømme
  • 7,5 dl hvetemel
  • 18 dl helmelk
  • salt

 

Slik gjør du:


Kok rømmen under lokk i 2 minutter. Rør i halvparten av melet. Rør kraftig, så smøret kommer frem. Skum av litt av smøret som du tar vare på til senere. Rør i resten av melet, og spe med melken. Kok grøten i ca. 5 minutter. Smak til med salt. Grøten serveres med smøret som er skilt ut fra rømmen, sukker og kanel, og gjerne et lekkert fat med spekemat og flatbrød.

 

Kokketips: 

Det er viktig at du bruker seterrømme når du skal lage rømmegrøt. Den har et høyt innhold av fett og er ikke kokestabil, slik at du får den ønskede utskillelsen av fett under koking.

 

 

Bilde og oppskrift hentet fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no)