Kundeportrett
Gjør restaurantdrømmen til virkelighet!
Drømmer du om å drive ditt eget serveringssted? Her får du en oversikt over hva du bør ha på plass.
Slik får du hjelp til å starte restaurant
Det mye som må tenkes gjennom før restaurantdørene kan åpnes. Her får du hjelp fra en grossist med lang erfaring!
Skap minneverdige feiringer for gjestene dine
Nå er det straks både morsdag og valentinsdagen. Sørg for at gjestene velger ditt sted til de viktige markeringene i livet!
Servicegrossistene - Suverene på offshore!
Visste du at Servicegrossistene er en av Norges ledende på leveranser til offshore?
Når gjesten vil unngå ultraprosessert
Vi har samlet noen av våre beste tips til hvordan du kan redusere ultraprosesserte ingrediener i menyen din – bare for deg som driver storkjøkken.
Ultraprosessert mat - på godt og vondt
Det finnes både sunne og usunne typer prosessert mat. Vi viser deg hva du bør fokusere på.
17. januar: Grisens dag
Visste du at grisen er det eneste husdyret som har sin egen internasjonale merkedag?
8 økonomiske storkjøkkentips
Hvordan skape lønnsomhet og samtidig drive en spennende og variert kantine? Her er noen gode tips:
Slik gjør du kostrådene levende
Å servere litt sunnere er ikke veldig komplisert – og gjesten vil elske det.
Slik får du kontroll på allergenene
En ny sesong står på trappene. Har dere rutinene klare for gjester med matallergier?
Slik snakker du riktig om bærekraft
Nå skal du være ekstra obs på hva du sier – og ikke sier – om bærekraft og miljø.
Viktige matdager – en oversikt
Det finnes alltids en anledning for å skjemme bort gjestene – eller lage noe ekstra gøy ut av maten gjennom året.
Mattrender for 2025
Drøm deg bort i hva det nye året kan bringe av smart servering og velsmakende matidéer
Forlokkende irsk på O'Connors
O'Connors restaurantkonsept skaper suksess i Norge, - og Servicegrossistene er med på laget
Storskala-drift av Oslos beste restauranter
Restaurantgruppen Eik Servering er en Servicegrossistenes storkunder i hovedstaden. Vi har tatt en prat med konsern-kjøkkensjef Tom Victor Gausdal.
Sjekkliste for nyttårs-serveringen
Skal du diske opp til nyttårsservering i restauranten din i år? Da bør du ha planene klare allerede nå, - førjulstiden flyr unna!
Brannsikkerhet i restauranten
Vi er midt inne i den travleste tiden for servering i trange, varme lokaler. Er sikkerheten på plass hos deg?
Bli med på leveranserunde i Oslos gater
En grytidlig tur gjennom Oslo – med SG Øst-sjåfør Kim Hamansen bak rattet.
Smilefjesordningen: Slik får du kontroll!
En smiley som smiler fra øre til øre, - selv i en hektisk førjulstid.
Hygieneguide for travle restaurantdager
Med høyt tempo og fullsatte bord, kan små slurvefeil få store konsekvenser.
3 tips til smarte juleinnkjøp
Jul allerede? Ja, du som driver førjulsservering bør snart ha planene klare!!
Oktoberfest – på din måte
Med oktoberfest som unnskyldning får du som driver en fin anledning til å skape skikkelig høsthygge for gjestene dine.
Den internasjonale bacondagen
For deg som mener at ALT blir bedre med bacon: Lørdag 7. september er festdagen din!
Sesongkalender for høsten
Leter du etter ferske, lokale hverdagsvarer eller spennende smaker fra Middelhavet? Høstsesongen har det meste!
Oppdag vårt Asia-sortiment!
Driver du med asiatisk servering? Med vårt store utvalg av produkter fra Kina, India, Vietnam, Korea og Japan, dekker vi alle dine behov.
Norske jordbær – hele sommeren
Søte, norske jordbær er endelig her, og i år er det duket for en ekstra lang sesong!
Alkoholfri sommerdrikke
Spesielt om du vil nå ut til unge gjester, må gode, alkoholfrie drikkealternativer opp på menyen.
Lag fest for sommerglade gjester!
Driver du serveringssted i sommermånedene? Her har du noen gode triks du kan ha i ermet!
Grønne sommergleder på menyen
Kanskje den beste av alle norske mattradisjoner: Å fråtse i frukt og grønt når sesongen endelig er her!
Grønn grillmat
- Ahh, grillsesong, endelig! - Og lune, karamelliserte frukter og grønnsaker? - Ja, takk!!
Grill til mange!
Det forventes gjerne litt ekstra av en god grillkokk, spesielt når gjestene er ekstra sultne. Og mange.
Menyen som trekker gjester
En smart meny kan være trigger for å lokke gjester til restauranten, og samtidig gjøre hverdagen litt lettere på kjøkkenet. Her er tipsene:
Kjøling: Do’s and don'ts
Et kaldt og ryddig kjøleskap er kjekt, og å holde god kontroll på kjøla er også helt nødvendig for driften din.
5 områder du ikke må glemme å rengjøre!
Vi gjør ikke rent bare for å holde sykdom på avstand. Å ha et rent og ryddig serveringssted viser omsorg for gjesten, og øker også trivselen blant de ansatte.
Pavlova med lemon curd
Kaken med deilig, sprø marengsbunn - her ekstra høy og toppet med vaniljekrem, syrlig lemon curd og friske bær. (Oppkrift og foto: matprat.no)
Hvordan gjøre det hyggelig for gjestene dine på 17. mai?
Har du ikke hatt tid til å tenke på 17. mai ennå? Her er fem tips til hvordan du enkelt og raskt lager den rette stemningen på serveringsstedet ditt. (Foto: frukt.no)
Hygienetips til uteserveringen
Intens sol, regnskyll, flyvende servietter, plagsomme måker og klissete isrester. Uteservering krever et eget blikk.
Markedsføring om sommeren
Hva gjør du for at sommergjestene skal tenke at ditt serveringssted er verdt et besøk? Her får du noen tips.
Fakta og myter om matallergier
Stadig flere må av ulike grunner unngå en eller flere matvarer i kostholdet sitt. Dette stiller krav til deg som serverer mat til mange.
Chablis – fossil magi
Få vinnavn gir så klare fornemmelser av glamour og det søte liv, som Chablis (uttales sjabl’i). Det er det gode grunner til. Men Chablis er så mye mer, så full av unike særheter og samtidig så bitte lite.
Hotelldrift – med god hjelp av grossisten din
En god matopplevelse kan berike hele gjestens reiseopplevelse..
Salatsuksess med Onna!
Visste du at du kan få tak i Onna-salatene hvor enn du måtte befinne deg i Norge – gjennom Servicegrossistene?
Dette ønsker gjestene seg nå!
Det har vært en tøff vinter. Nå er det sol, sommer og gode vibes som gjelder!
Solcellesuksess hos Nær Engros Levanger
De store lagerlokalene på Gråmyra i Levanger rommer et aldri så lite el-kraftverk: På baksiden av det store lokalene er det montert en enorm, 80 meter lang solcellevegg.
Slik kan du redusere matsvinn i buffeten
Buffeten er høyrisikoområde for matsvinn. Du kan ikke ta høyde for alt, men det finnes noen knep:
Slik gjør du restauranten din mer bærekraftig!
Det finnes noen konkrete grep du kan gjøre – som gir stor effekt på serveringsstedet ditt.
Med bærekraft på handlelisten
Handler du hos Servicegrossistene, kan du være trygg på at vi gjør det vi kan for å gjøre verden litt bedre.
Sesongens sjømat - på øverste restaurantnivå
Sjømatekspertens råd om hvilke havdelikatesser som bør nytes nå.
"Mat endret livet mitt"
Å komme til Norge fra et fremmed land, er ikke lett. Kulturkræsj og språkvansker kan komme i veien, men snakker du det internasjonale språket mat – kommer du langt.
8 økonomiske storkjøkkentips
Trenger du inspirasjon til økonimisk og effektiv storkjøkkendrift? Her får du åtte knep!
5 ting du ikke visste om Servicegrossistene
Servicegrossistene leverer mat til mange ulike segmenter i hele Norge hver eneste dag. – Det blir det utrolige tall av!
Bli et Miljøfyrtårn du, også!
En Miljøfyrtårn-sertifisering gir deg et fint dytt – og mange fordeler!
Sammen sprer vi matglede
Vi er alle under Servicegrossistenes paraply, men det hender vi må tenke litt forskjellig ulike steder i landet. Vi har bransjeerfaringen og vi kjenner lokalmiljøet godt. Her er en liten smakebit på hverdagen til et knippe av våre dyktige, serviceinnstilte grossister har, tett på kundene:
Leverandørportrett: Whisky på sitt aller beste fra Edrington
Edrington produserer noen av verdens mest anerkjente skotske whiskyer, og hvis man ønsker å tjene mer penger på drikke, er denne leverandøren et godt sted å begynne.
Du grønne, glitrende
Noen ganger er det de små valgene som virkelig utgjør forskjellen. For det er gjerne de små detaljene i julepynten som setter folk i ordentlig julestemning. Og ikke bare er det rimeligere – det er også langt snillere mot miljøet.
En vinkjenners anbefalinger: Hva er vitsen med aperitiff?
Ingen har vel enerett på å definere begrepet “aperitiff”, og ingen skal bestemme hva du kan servere og ikke servere. Men her er noen momenter som er verd å merke seg. Kanskje kan aperitiffen gjøre nytte for seg?
Brødrene Ringstad: Håndlaget kvalitet
Brødrene Ringstad er en tredjegenerasjons kjøttforedlingsbedrift fra Rakkestad. Med NM-gull på pokalhylla, kan de med stolthet si at kjøttproduktene deres er utmerket.
En ny grossist i nord
Få hadde trodd at det var mulig å få en ny grossist i drift på bare et halvår. Den dyktige staben hos Servicegrossisten Nord har fått til det umulige – med glans.
Rimelige tips: Slik skaper du jul
Å tilpasse et serveringssted til jul, kan være en flott måte å tiltrekke seg kunder og maksimere inntektene på. – Serveringen er kanskje planlagt for sesongen, men det er fortsatt mulig å lage skikkelig god julestemning for gjestene dine!
Fornyede festretter
Du har antakelig gjort unna innkjøpene til julebordssesongen for lenge siden, men har du en plan for restene du står igjen med?
Fornuftige valg i urolige tider
De fleste av oss har kjent på det: Det er dyrtid og uro i markedet. Men administrerende direktør Jan van der Burg kan forsikre deg om at ditt serveringssted fortsatt får akkurat det du trenger fra Servicegrossistene til gode priser – uansett hva som skjer i verden.
En autentisk smakebit i Tromsø - Yalla Habibi
Yalla Habibi serverer palestinsk mat i Tromsø, og vi kan trygt si at de har lykkes med det.
Potetguide til julematen
Det finnes mange meninger om julematen, også om hvilken potettype som skal høre til. Tradisjonene er sterke, men hvilke vinterpoteter passer faktisk best til julens ulike retter?
Server som grevinnen og hovmesteren!
– Same procedure as last year, Miss Sophie? Selvfølgelig! Det blir ikke jul i de norske hjem uten at hovmesteren James, med jevnt avtagende diksjon og koordinasjonsevne, har servert grevinnen Miss Sophie de fire rettene. Men hvor mange har smakt selve måltidet med de tilhørende drikkevarene? Her er noen tips til deg som vil servere det selv.
Tips fra bakevare-eksperten Servicegrossisten
Noen gode tips til å øke bakevaresalget på serveringsstedet ditt.
Salatdyrking i høyden
Lyst til å fortelle en virkelig knasende god salat-historie til gjestene dine?
Pusse opp for 30.000? Les interiørarkitektens tips!
– Det er kombinasjonen av velsmakende mat og god design som skaper suksess, sier Trond Ramsøskar. Bli med oss når vi finner ut hvordan du kan oppnå begge deler – uten at det koster skjorta.
Suksesshistorie: Gjenoppdager lunsjgleden
Til personalrestauranten Kontrazten kommer selv de som foretrekker hjemmekontor.
Hvor kommer frukten og grønnsakene fra?
Frukt og grønt-import er basert på tillit – og trofaste leverandører.
Velkommen til Fantastisk Fersk-universet
Fantastisk Fersk er Servicegrossistenes frukt og grønt-konsept for deg som driver storkjøkken.
En hurtigguide i AI
Vi har spurt Data Science Konsulent i Smooth, Mathias André Eriksen Sandnes om AI-tips. Les mer, og bli inspirert her!
Planlegg ukemenyen med chatGPT!
Hvorfor ikke dra nytte av kunstig intelligens for å ta kokkeferdighetene dine til neste nivå?
Rømmegrøt til sommerens feiringer
For mange nordmenn blir det ikke skikkelig sommerfest uten rømmegrøten på bordet.
Sommerstemning med spekemat!
Har du tenkt over at spekemat faktisk egner seg aller best om sommeren?
Sommerfest!
Folk er mer enn klare for sommer. Vi har samlet noen hete tips som gjør deg til bygdas beste partyfikser!
Heftig grilltilbehør!
Vi gir deg oppskrift på grilltilbehøret som virkelig gir fraspark på gjestens tallerken.
Fakta om grill. Bli en grillmester!
Bli en grillmester med disse gode rådene! Enten du bruker kullgrill eller gassgrill, har vi tipsene du trenger for å lykkes med grillingen.
6 smarte desserttips
Ønsker du å imponere med desserten? Her er 6 smarte tips for å lage en minneverdig avslutning på måltidet
Slik lager du dessert på en billig måte
Dessertmenyen trenger ikke være stor eller fancy. Ofte er det de enkle dessertene som settes pris på etter et mettende måltid.
Hvordan tilby noe til alle? Allergi, intoleranse og dietter
Gjester med allergi eller intoleranse er også betalende gjester. Og de skal sitte igjen med en like god opplevelse etter å ha besøkt ditt serveringssted som «alle andre».
Har dere behov for flere hender?
Hva gjør vi når vi sårt trenger den ekstra kapasiteten - som «ikke finnes»?
God opplæring = full kontroll
Skarpe kniver og skjerpede hoder må til for å skape suksess på storkjøkkenet.
7 viktige drikketrender for 2023
Vi gir deg en liten orientering om hva som skjer i drikkeverdenen, – så er du oppdatert og klar før vårinnrykket!
Våre viktigste melsorter
Korn er kanskje den aller viktigste energikilden i kostholdet vårt. Men hva vet du egentlig om mel?
Enklere servering med bake-off
Det er tid for å skru på spareblusset. Hva er vel mer tidsbesparende og fristende enn bake-off-løsninger på menyen?
Afterski
Hvis du spør ti personer hva de forbinder med ordet «afterski», får du sannsynligvis en del forskjellige svar.
Lekre retter av gammelt brød
Er du kreativ og bruker opp brødrestene, skaper du noe nytt for gjestene dine, og du sparer penger.
Slik ser du proff ut på vinmesse
Vinmesser kan være en hyggelig og nyttig øyeåpner for alle i serveringsbransjen som er usikker på vin, men mange har høy terskel for å prøve seg.
Urter hele året. - Grønn luksus!
Grønt på tallerkenen har blitt den nye luksusen. Måltidet får et løft, og du viser den ekstra omsorgen for gjesten. - Enkelt, friskt og alltid tilgjengelig.
Bærekraft hos Servicegrossistene
Servicegrossistene er avhengig av at alle varer som leveres er trygge og at kvalitetssikringen er solid i alle ledd. Da er det naturlig å sette seg store ambisjoner for driften.
Ildsjeler for matglede
Vi har besøkt sentralkjøkkenet ved Silurveien sykehjem i Oslo for et innblikk i en travel storkjøkkenhverdag.
Kjøttfritt uten at noen legger merke til det
Hvordan lage kjøttfri mat som blir en suksess? Her er noen enkle tips til hvordan du kan lage spennende, kjøttfrie retter – uten at gjesten kanskje tenker over at de har vegetarmat på tallerkenen..
Max Hamburger - en bærekraftig smaksvinner
I den svenske burgerkjeden MAX har smak, bærekraft og sunnere alternativer alltid stått øverst på agendaen, med stor suksess. De har til og med vunnet FNs klimapris for miljøfokuset sitt.
Tryll frem julens festmat av vinterforrådet
Gjennom vinteren tærer vi på grønnsakene vi har lagret fra årets innhøsting. Det har vi gjort til alle tider, og sånn gjør vi det fortsatt. Det er derfor mye av tradisjonsmaten vi spiser til jul nettopp er basert på forrådene våre. Dette er smakene som har den rette nostalgien til jul, og som både eldre og yngre gjester gleder seg til å få servert år etter år.
Tradisjonen tro til jul
Du som driver servering, ønsker kanskje ikke å legge deg opp i hva folk flest spiser hjemme på julaften? Men det kan være nyttig å ha en idé om hva folk ønsker seg i dagene rundt julehøytiden, om du serverer i en kantine, på et sykehjem eller inviterer til julebord.
Julematen inn i vår tid
For 50–60 år siden var det tydelige geografiske grenser mellom hva vi setter på bordet på julaften: Pinnekjøttet stod på menyen i vest og svineribba ble servert i øst. Selv om forskjellene nå er i ferd med å viskes ut, er tradisjonene fortsatt sterke. Julematen skal en ikke tulle for mye med, for folk ønsker seg trygg og kjent mat til jul.
Tendenser som skaper trender
Vi lever ikke i et vakuum. Trendene henger sammen med verden omkring oss. Hva påvirker oss til å ta valgene vi gjør og forme matvanene våre? I 2022 er det spesielt 7 faktoraer som påvirker oss i matveien:
Følg trender på dine premisser! - Noen enkle grep
Selv om du ikke er noen trendnisse, er det greit å være litt oppdatert! Plukk ut noe du synes er spennende og lag din egen vri. Vi har samlet noen ideer her.
Champagne til fest og feiring
Musserende vin i høye glass skaper umiddelbar feststemning og det jubles når korken smeller i taket. Men vent, her har vi allerede gått på en mulig blunder, ja kanskje flere.
Bærekraft i glasset
Kundene dine krever bærekraft både på tallerkenen og i glasset. Hvordan kan du sette bærekraft på drikkekartet?
Smarte miljøvalg i restauranten
Finnes det noen enkle tips, råd eller regler vi kan følge? - Eller inspirasjon til en grønnere servering? Noen valg er enkle å ta, andre er mer kompliserte. Hvilke valg gir det laveste karbonavtrykket?
Kokken som klimaredder
Omlegging av serveringsvanene er en gladnyhet for deg som er kokk: Nå har du mulighet til å være kreativ med nye retter og smaker.
Grønnsaker, frukt, korn og poteter: - Klimaredderne!
Hva er de «snillere» matvarene? Et forskningsteam sammenliknet 369 studier om global oppvarming som resultat av matproduksjon, fra hele verden. Dette fant de ut.
Smarte tips til å håndtere lavsesongen
Stille perioder er kritiske for alle som driver restaurant; inntektene stopper opp og usikkerheten melder seg. – Da er det godt å vite at det finnes muligheter!
Hvordan får man skjenkebevilling?
Skal du starte et serveringssted og ønsker å skjenke alkohol, er det lurt å planlegge. Søknadene må være inne minst tre måneder før man planlegger oppstart, og det er kommunen du skal servere i som avgjør saken.
Slik får du fornøyde, vegetariske gjester i kantinen
De fleste har godt av å ha en helt kjøttfri dag innimellom, men en stadig økende andel av befolkningen velger av ulike grunner å kutte ut kjøtt helt. - Hvordan legge best mulig til rette for et fullverdig lunsjtilbud for alle?
Fordeler og ulemper med singelfryste varer
Singelfryste varer – en velsignelse eller en forbannelse? I restaurantverdenen er meningene ganske delte. Her er noen av de mest debatterte argumentene – for og imot.
Høstens rotgrønnsaker
Norske rotgrønnsaker er på sitt beste på høsten. De er smakfulle, hardføre og anvendelige, gode hver for seg, men sammen blir de gull.