OPPSKRIFT - Enkel fish`n chips
Det er en grunn til at britene spiser rundt 380 millioner måltider fish & chips i året! Her er en oppskrift som trigger lengselen, selv for de mest innbarkede englandsfarere:
Oppskriften gir 12 porsjoner.
Du trenger:
- Pankopanert torskefilet fra Feldt's
- 6 stk. eggeplomme
- 3 ts sitronsaft
- 3 ts dijonsennep
- 3 fedd hvitløk
- 6 dl olje
- 9 stk. sylteagurk
- 9 ss kapers
- Salt
Tilbehør
- 1800 g pommes frites
- 180 g grønne erter
- 3 stk. sitron
Slik gjør du:
Frityrstek fisken som anbefalt fra produsenten. Lag tartansaus: Rør eggeplomme sammen med sitron, sennep og presset hvitløk. Spe med olje, litt om gangen, mens du rører hele tiden. Rør inn hakket sylteagurk og kapers og smak til med salt.
Server den frityrstekte fisken med pommes frites, erter, tartarsaus, persille og sitronbåter.
Ønsker du flere fiskeretter på menyen? Her har du noen forslag: