Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Vinterens sesong-grønt

Vinterens sesong-grønt

Sesongvarene det lønner seg å ha på menyen i januar og februar.

Kvalitet – i alle sesonger

Hos oss i Fantastisk Fersk, frukt og grønt-avdelingen til Servicegrossistene, har vi alltid vært opptatt av sesongene. Følger vi sesongene, finner vi også de beste smaksopplevelsene, og vintersesongen har også sine godbiter!

 

På leting etter sol og varme

Når vinteren og kulda slår rot, må vi ut i på leting andre steder i verden etter de ferskeste råvarene. Størsteparten av det vi importerer dyrkes i europeiske land, spesielt rundt Middelhavet. Der er det til gjengjeld høysesong for mye av frukten og grønnsakene vi spiser her i landet, og det er masse å ta av!

 

«Jordene våre ligger frosne og øde, men norske matlagre er likevel fylt til randen. I tillegg til rotgrønnsakene våre, leverer dyktige importører med glede det vi ikke klarer å dyrke selv!»

Servicegrossistenes kategorisjef for frukt og grønt, Nenad Despotovic.

 

Januar

Egenproduserte varer: I januar kan du få tak i norske, drivhusdyrkede crispisalat og urter. Ellers tærer vi på lagrene fra i høst. I januar har vi fortsatt gulrøtter, hodekål, beter, kålrot, løk, pastinakk, persillerot, potet, purre, rødbeter, rødkål og sellerirot igjen fra innhøstingen fra året som var.

Import: Nå må vi nordmenn ha hjelp fra det store utland til å fylle kjøla. Da er det et heldig sammentreff at det er høysesong for salatproduksjon i Spania og Italia, og at de deilige jordbærene fra Belgia snart er modne for innhøsting.

 

Februar

Egenproduserte varer: Drivhusene som produserer tomat og agurk er så vidt i gang igjen. Vi tærer fortsatt på gulrøtter, hodekål, kålrot, løk, pastinakk, persillerot, potet, rødbeter, rødkål og sellerirot fra grønnsakslagrene våre.

Import: Sitrus og finere bladgrønnsaker er ekstra fristende en grytidlig vår. De friskeste eplene kommer for tiden fra Italia og Østerrike, og de søteste druene tar den litt lengre veien fra Sør-Afrika og India på denne tiden av året.

 

Vinterens grønnsaker.pngEt utvalg av grønnsakene som er lett tilgjengelige fra Servicegrossistenes lagre i januar og februar.

De beste sesongvarene i årets første måneder:

Mandelpotet

Rosenkål

Grønnkål

Persillerot

Kinesisk hvitløk

Knollselleri

Bete

Rødløk

Savoykål

Krydderurter

Spirer

Kinakål

Banan

Ananas

Løk

Eple

Paprika

Pastinakk

Pepperrot

Blomkål

Pyntegresskar

Røde druer

Avokado

Rødkål

Purre

Jordskokk

Shiitake-sopp

 

Grønnsakslei på vinteren?

Husk at det alltid finnes uendelige muligheter med frukt og grønt:

Steking • ovnsbaking • woking • sylting • safting • koking • gratinering • sous vide • grilling • tørking

 

Visste du at vi dyrker salat uten bruk av jord i Norge? – Disse salatene får du fra Onna.

Les mer om Onna salater:

- Salat-suksess

- Hydroponisk dyrking

 

- Og husk:  Det finnes mye godt grønt i fryst-avdelingen – lett tilgjengelig året rundt!

Sjekk hele utvalget vårt på sg.no