Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Salatdyrking i høyden

Salatdyrking i høyden

Lyst til å fortelle en virkelig knasende god salat-historie til gjestene dine?

Bærekraft i etasjer

I en tidligere lagerhall i Moss finner du salatprodusenten Onna, som har en litt annerledes dyrkningsmetode: Her dyrkes salaten på hyller i høyden, i hydroponiske anlegg: Direkte i næringsrikt vann og uten jord involvert. Dyrking i høyden gir en høy produktivitet og utnytter ressursene optimalt, midt i blinken for deg som har et godt øye for bærekraftige råvarer på menyen.

 

Høyeste kvalitet – året rundt

I dyrkningshallen har de full kontroll på lys, næring og vann – og ingen sprøytemidler. For deg betyr dette at salaten er fiks ferdig til å anrette rett på gjestens tallerken. Og kvaliteten holder seg jevn og stabil året rundt, underlagt de samme, strenge dyrkingsforholdene som kreves av all norsk matproduksjon.

 

Dyrkningshyller_Onna_foto_Stine Lexberg.jpg

Hydroponisk dyrking i høyden = maksimal arealutnyttelse. Foto: Onna / Stine Lexberg.

 

Salat og hender_Onna_foto_Stine Lexberg copy.jpg

Produksjonshallen er sentralt plassert i Moss, tett på østlandsmarkedet. Foto: Onna / Stine Lexberg.

 

Norsk, spiseklar – og ekstra holdbar

De ferdige produktene er helt rene. Salatene trenger ikke vaskes eller tørkes, og de pakkes ikke med gass. Hos Onna er «best før»-dato 3 uker pluss etter høsting. Du som driver med servering vet at kjøkkenaktiviteten kan svinge brått mellom hektiske og roligere perioder. Salatene fra Onna kan spare deg for mye svinn; det gjør nemlig ikke noe om det tar 1-2 uker å bruke opp alt, og du slipper å planlegge leveranser med fersk salat hver dag.

 

Produkter for fremtiden

Hos Onna setter de seg ikke bare ned og ser salaten gro. Som første produsent i Norge med dyrking i storskala, har produsenten mange jern i ilden. Her kan de også teste ut produkter og dyrke salater som ikke tidligere har funnet veien til det norske matfatet. Produksjonshallen i Moss er også en teststasjon for prøvesmaking og produktutvikling. Kanskje det er her du vil finne de nye og spennende salatsortene du leter etter?

 

Småsalater anrettet_Onna.jpg

Salatene er delikate alene – og lekre i samspill med andre ingredienser. Foto: Onna / Stine Lexberg.

Lekre salater for kresne ganer

Når Onna velger ut hvilke produkter som får plass i sortimentet, er det 3 kriterier som må oppfylles: En enestående smak, en skikkelig sprøhet og produkter som holder seg friske og faste lenge. Dette er salat som scorer høyt på kvalitet og bærekraft, og som du som kokk kan være stolt av å presentere for gjestene dine.

Onna salater.jpgHer er noen av Onna-salatene du kan få tak i gjennom Servicegrossistene (sg.no).: Fra venstre: Mamma Mia Mix (Varenr.: 900001250), Hey Baby Mix (Varenr.: 900001315), Crispy Crispy-salat (Varenr.: 31347) og Big Oak Red Ekeblad (Ikke avbildet. Varenr.: 900001581).

 

Finner du ikke produktene når du logger deg inn? Ta kontakt med grossisten din og legg inn en bestilling