OPPSKRIFT - Kyllingspyd med mango og peanøttsaus
Kyllingspyd er både enkelt å tilberede, og enkelt å spise for gjestene. Passer godt til arrangementer der fingermat står på menyen, eller som en appetittvekker til gjestene.
Oppskriften passer til 8 personer.
Du trenger:
Sataysaus
Mangosalsa
Kyllingspyd
Garnityr
Slik gjør du:
Forberdelser
Start med å legge grillspydene i kaldt vann en halvtime før bruk. Dette er for at de ikke skal knekke eller ta fyr under steking/grilling. Skjær kyllingen i biter eller strimler og tre dem tett på spydene.
Sataysaus
Lag sataysausen ved å vispe sammen alle ingrediensene. Bruk litt lunket vann om sausen er for tykk. Pensle spydene med sataysausen og la dem marineres 20-30 minutter før steking/grilling.
Mangosalsa
Lag salsaen ved å kutte mango, reddik og agurk i omtrent like store biter/terninger. Bland sammen med finhakket grønn chili og koriander. Smak til med lime.
Steking
Stek/grill spydene i 3-4 minutter på hver side, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe og er gjennomstekt. Obs. Legg gjerne litt aluminiumsfolie under spydene hvis du griller så ikke grillspydene tar fyr.
Server spydene sammen med mangosalsaen og topp gjerne med litt finhakkede peanøtter, en limebåt og ekstra koriander.
Oppskrift og bilde hentet fra Vestfold Fugl