OPPSKRIFT - Hjertekake med bringebærkrem
En helt enkel sjokoladekake blir en fin kjærlighetserklæring om du steker den i hjerteform og pynter med friske og tørkede bringebær. Perfekt til dager som morsdag og Alle hjerters dag.
Ingredienser
- 120g Tine Meierismør
- 1dl Tine Kremfløte
- 3 stk egg
- 2 ½ dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 3 ss kakao
- 1 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- ¼ ts salt
Bringebærkrem
- 150 g rørte frosne bringebær
- 3 dl Tine Kremfløte
- 1 ss sukker
Til pynt
- 2 dl bringebær
- 4 ss frysetørret bringebær
Slik gjør du det
- Sett ovnen på 180 °C. Smør og mel en hjerteform i silikon.
- Smelt smør og hell i fløte. Pisk eggene med sukker til eggedosis. Visp inn smeltet smør og fløte.
- Bland sammen hvetemel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt, og sikt blandingen gradvis inn i røren. Rør til en jevn og glatt røre.
Tips
Ha 2 ss espresso i deigen for å framheve sjokoladesmaken. Du kan også pynte kaken med revet sjokolade.
- Ha røren i formen og stek midt i ovnen i 35-40 minutter, eller til en kakenål kommer ut ren. La kaken avkjøle seg i formen i 20 minutter, og hvelv den så ut på en rist. Avkjøl helt.
- La frosne rørte bringebær tine noe, men det er best om de fremdeles er halvfrosne når du blander dem med kremen. Pisk kremfløte med sukker til stiv krem, og vend inn bærene. Hvis du ikke rører mye får du en marmorert krem.
- Fordel kremen utover den kalde kaken, pynt med bringebær og frysetørket bringebær. Server straks.
Tips
Kaken smaker like godt om du bruker rund kakeform heller enn hjerteformet.
Foto og oppskrift: Tine.no