Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Deilige fastelavnsboller med krem

Deilige fastelavnsboller med krem

I år er det både morsdag og fastelavn på samme dag, søndag 11. februar. Disse bollene passer perfekt til begge anledninger!

Bildet hentet fra opplysningskontoret for Brød og korn.

 

Denne oppskriften gir ca. 12 fastelavnsboller.

Du trenger:

Bolledeig:

  • 100 g smør 
  • 600 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts malt kardemomme
  • 3 ½ dl melk
  • 1 egg
  • 1 pakke gjær
  • 1 egg til pensling

 

Fyll og pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 12 ss bringebær- eller jordbærsyltetøy
  • 2 ss melis

 

Slik gjør du:

  1. Bolledeig: Skjær smøret i terninger og la det mykne på benken i romtemperatur.
  2. Ha hvetemel, sukker, bakepulver, kardemomme, melk og egg i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett litt mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast. Tilsett smøret helt til slutt og jobb det godt inn i bolledeigen.
  3. La deigen heve under plast eller et klede til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  4. Del deigen i 12 like store emner, og trill runde boller. Sett bollene på stekeplate med bakepapir.
  5. Dekk bollene med et rent kede og la dem etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  6. Pensle bollene med egg.
  7. Stek dem midt i ovnen ved 225 °C  i ca. 10 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.

    Fyll og pynt: Visp fløten til luftig krem. Del bollene i to, ha en spiseskje med syltetøy på bunnen, deretter krem og legg på toppen. Avslutt med et melisdryss og kos deg med fastelavnsboller!

 

Skal du lage treretters i dag? Start med Pinxos som forrett, frisk falaffelbowl til hovedrett og disse deilige fastelavnsbollene til dessert.