Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Coq au vin (kylling i rødvin)

Forfatter: Gourmet

OPPSKRIFT - Coq au vin (kylling i rødvin)

Dette er en opprinnelig fransk rett som lenge har vært populær over hele verden. Denne varmer ekstra godt på denne tiden av året.

Gir ca. 12 porsjoner.

Du trenger:

  • 3 hele kyllinger på 1400 gr (store)
  • Hvetemel krydret med salt og pepper
  • Smør eller olje til bruning
  • 450 gr bacon, i terninger
  • 450 gr sjalottløk
  • 600 gr hel sopp
  • 10 ss timian
  • 12 laubærblader
  • 6 ss hakket persille
  • 3 flasker rødvin
  • 1 1/2 terning med kyllingbuljong oppløst i vann, eller 4 dl kyllingkraft
  • Godt brød eller rundstykker

Slik gjør du:


Parter hver kylling i omlag 8 stykker. Vend kyllingstykkene i mel krydret med salt og pepper. Brun bacon i en stor stekepanne og legg det til side. Brun sjalottløk og hel sopp hver for seg og sett til side. Brun kyllingstykkene på begge sider, tilsett timian og laubærblad, bacon, løk og rødvin. Hell kyllingbuljong eller kyllingkraft over kyllingstykkene i pannen og la det småkoke i ca. 30 minutter. Legg i den brunede soppen og la det hele koke ytterligere 10 minutter. Dryss med hakket persille og server med rundstykker eller brød.