Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Bergensk fiskesuppe

Forfatter: Gourmet

OPPSKRIFT - Bergensk fiskesuppe

– En nydelig suppe med lange tradisjoner.

Til 10 porsjoner trenger du:

• 235 gr Toro Fiskesuppe Pastøs, 30 liter (Epd nr.)
• 2 liter vann
• 4 dl rømme
• 300 gr suppeboller av fisk
• 100 gr gulrøtter
• 100 gr sellerirot
• 100 gr purreløk
• 50 gr gressløk
• 0,5 dl eddik 7%


Dette gjør du:

Kutt alle grønnsaker i julienne og damp disse lett i saltet vann. Tilbered suppen med 2 l vann og 0,4 liter rømme. Smak til suppen med eddik og gi den et raskt oppkok. Server suppen rykende varm med suppeboller, julienne og finsnittet gressløk. Med godt brød til er dette en nydelig rett.

NB: Husk å røre ut rømme i litt varm suppe før du blander dette. På denne måten unngår du at rømmen skiller seg og lager hvite prikker i suppen. Dersom du skal koke suppe i store mengder, er et tips å holde igjen 10 % av væsken. Væsken brukes for å spe suppen til ønsket konsistens mot slutten av koketiden.