Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Din egen varm drikke-bar!

Din egen varm drikke-bar!

Slik lager du kaffebar på serveringsstedet ditt.

Du kommer langt med kaffetrakter og vannkoker, men det kan kanskje være gøy å «uppe gamet» litt ekstra? Her er en liten gjennomgang av ulikt utstyr og fordeler og ulemper med de forskjellige.

Kapselmaskiner

Kaffemaskiner for kapsler eller puter er som regel enkle å håndtere, krever lite opplæring og er lette å rengjøre. Men det er en del forskjeller på kvaliteten fra ulike leverandører, så her er det lurt å teste ut litt forskjellige før du tar et varig valg til ditt serveringssted.

 

Kaffe fra konsentrat

Kaffeekstrakt kan høres rart ut, men venn deg til tanken! Det har faktisk blitt mer vanlig og akseptabelt i baristaverdenen. Kaffen brennes, males og traktes, og vannet fordampes. Kaffebrygget fryses flytende og oppbevares på fryselager. Kaffe fra konsentrat er fri for fettstoffer og påvirker kolesterolet lite. Kaffeekstrakt kalles også sirupskaffe eller «liquid coffee».

 

Selvbetjente løsninger

En kombimaskin som lager "alt" og som er lett å håndtere, gjør jobben din lettere og kan bespare kjøkkenet for arbeidskraft. Det er veldig enkelt at gjesten serverer seg selv. Har du oppegående og ryddige kunder, skal det ikke være stort problem - men obs: Disse løsningene krever hygiene og oppfølglig, - og kanskje en og annen gjest trenger litt ekstra veiledning. Pass også på at alle tanker og beholdere er fylt og i orden til enhver tid.

 

Kaffebar_brygging.jpg

Barista-drømmen?

Skal du gjøre det skikkelig; kverning, tamping, brygging, steaming. Det er litt lengre ventetid for kunden, og krever spisskompeetanse av personalet, men mange gjester foretrekker slike steder; at smaken på denne typen kaffe gjør hele forskjellen. En annen fordel: Frihet til å variere bønner og smaker akkurat som du ønsker som barista. Heve gamet enda noen hakk ved å brenne bønnene selv? Dette krever selvfølgelig langt høyere kompetanse og utstyr, men tenk deg den duften i lokalene!

 

Din egen te-buffet?

Et spennende tilbud for te-elskere, og en rimelig måte å vise at du har et bredt utvalg av spennede drikke. Sørg for rause, lekre kopper og ha spennende tilbehør tilgjengelig: Honning, søtning, melk og alternativer til melk.

 

Håndbrygget kvalitet

For deg som vet at en skal ta seg god tid til å nyte en skikkelig kopp kaffe: Håndbrygg kaffen på disken mens kundene ser på, og snakk litt om smakene og de nøye utvalgte bønnene. 

 

Trendy iskaffe

Alt trenger ikke være dampende varmt. Visste du at iskaffe stadig blir mer populært hos yngre kafégjengere, - sommer som vinter. Alle våre kjente, store kaffemerkevarer har maskiner som kan lage hele menyer av leskende kaffedrikker.

 

Før du signerer en kaffemaskin-avtale:

Still deg noen spørsmål:

Hvor mange kopper skal jeg brygge per dag?

Helautomatisk, halvautomatisk eller manuell?

Er et lukket kaffesystem en fordel?

Kvern, kapsler eller konsentrat?

Hvor mange kaffetype-valg trenger du egentlig?

Innebygget melkeskummer?

Er den enkel å rengjøre og vedlikeholde?

Bryggetid?

Støy?

 

Les også:

Varm drikke på menyen

Kaffetyper - en veileder