Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Torsk i alle måneder med «r»?

Vinter betyr hvit fisk på menyen!

Torsk_Godfisk.jpgFoto: godfisk.no

 

Det har vært sagt at torskekjøttet er «dårlig» i sommerhalvåret, og derfor bare bør nytes om vinteren. - Dette er heldigvis bare en myte! Likevel er det en liten sannhet i dette: Forskning sier at torsken faktisk blir litt slappere i fisken om sommeren.

 

Fastere fisk før gyting

Når torsken har gjort seg ferdig med å bruke energi på gytingen tidlig om våren, skjer det faktisk endringer i fiskekjøttet. Den får et høyere vanninnhold i kroppen, om mange opplever at kjøttet henger dårligere sammen og blir vanskeligere å bearbeide. – Men fiskekjøttet er ellers like godt.

 

Lofottorsken – en delikatesse

Du kan fint nyte torsk hele året, men ønsker du et fiskekjøtt som er litt ekstra fast og fin i fisken, bør du kjøpe torsken som fiskes nå. Det er kanskje derfor fangsten etter lofotfisket i januar og februar er ekstra etterpurt? På denne tiden av året er torsken passe mett og kjøttet har akkurat de egenskapene vi ønsker av et luksuriøst fiskemåltid.

 

Smakstips:

Lar du en helt fersk torsk ligge på kjøla et døgn eller to før den tilberedes, dannes det aromaforsterkere i fiskekjøttet, som gir fisken en fyldigere smak. (forskning.no)

 

Kilder: forskning.no, nrk.no

 

Nå er det høysesong for skrei!

Sjekk utvalget på sg.no. Finner du ikke det du leter etter? Spør grossisten din.

 

Les også:

- Fersk fisk

- Skrei - vinterens høydepunkt!