Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Norske Matdestinasjoner - Sundvolden Hotel

Velkjente, gjestfrie Sundvolden: Et sted med kyndig bevertning, der gjestene finner opplevelser og ro.

 

Lange gjestgivertradisjoner

Historien forteller at Magnus Lagabøter i 1276 kom over skogen fra Oslo og til Sundvolden. Området ved sundet som forbinder Tyrifjorden og Steinsfjorden er fortsatt et naturlig hvile- og overnattingssted for «ferdafolk». Skal man reise herfra mot Oslo og Drammen eller mot Ringerike, må sundet krysses akkurat her. For en moderne reisende er dette mer enn bare et gjennomfartssted; dette er et sted å bli værende en stund. Hotellet har et stort spaanlegg, et profesjonelt hotellkjøkken som serverer de lekreste retter, og korte avstander til Kistefos og the Twist og til noen av landets flotteste golfanlegg. Hotellet legger også til rette for avslappende spaopplevelser og vandreturer i vakkert landskap. - Ikke rart at både romantiske getaways og inspirerende konferansepakker er populære hotellprodukter på Sundvolden. Dette er stedet for ro og påfyll.

 

Den ikoniske balkongfasaden som pryder den gamle delen av hotellet; de gamle stuene, opprinnelig bygget i 1648. (Foto: Sundvolden)

 

Bevisst destinasjonsutbygging

Selve Sundvolden Hotel har en lang historie. Hotellet hadde mange eiere og ble drevet i ganske liten skala frem til dagens vertsfamilie, Laeskogen, kom på inn eiersiden i 1963. Det var Arne Laeskogen og hans kone Bjørg som bygget opp hotellet til den kurs- og konferansedestinasjonen vi kjenner i dag. Nå drives hotellet av annen generasjon Laeskogen, med sønnen Tord og svigerdatter Cecilie bak roret. Hotellet kan huse nesten 500 mennesker, og kan servere mat til nærmere 1000 sultne gjester samtidig. Her kan du få skreddersydd arrangementer, konferanser, messer og hotellpakker, helt etter dine egne ønsker.

 

Fredrik Røine, kjøkkensjef på Sundvolden Hotel. (Foto: Sundvolden)

 

Den avgjørende matopplevelsen

– Vi gjør absolutt alt vi kan for at våre gjester skal få en matopplevelse her på Sundvolden som de sent vil glemme! sier kjøkkensjef Fredrik Røine.

– Det som er viktig å ha for seg på et hotell som Sundvolden, er at hit kommer alle typer mennesker. Alt fra gjester som søker klassiske, bugnende koldtbord, til gjester med helt andre preferanser.

– Målet vårt er å tilfredsstille alle gjestene våre, og det krever selvfølgelig en stor og variert meny, sier han.

Sundvolden bærer preg av alle sine ærverdige lag med historie; fra gamle stuer fra 1600-tallet, til moderne konferansebygg i stål og glass. For dem som jobber på kjøkkenet er det viktig å ta vare på respekten for det historiske og det unike og lokale, og samtidig utfordre et moderne hotellpublikum med nye, gastronomiske ideer. Uansett konsept eller anledning, skal det du som gjest får på tallerkenen være en del av den helhetsopplevelsen som du bare får servert akkurat her.

 

Et kjøkken med erfaring og ekspertise

På Sundvolden har kjøkkenet førsteprioritet. I et normalår bespises mellom 65.000 og 70.000 mennesker her, og dette krever et velsmurt kjøkken og dyktige og rutinerte kokker og servitører. Kjøkkenet på Sundvolden Hotel er faglig tungt, og Fredrik utdanner årlig tre lærlinger. Han er genuint opptatt av rekruttering til bransjen, og på Sundvolden tilbyr han lærlingene et topp utdanningsløp og en allsidig og spennende kokkehverdag. Fredrik var selv lærling på Sundvolden, og denne gode opplevelsen ønsker han å videreføre til andre unge kokker på vei inn i yrket.

– Hos oss blir lærlingene på en måte «kastet» rett inn i yrket, sier Fredrik. – Her plasseres du i varmkjøkkenet fra dag én, og du får raskt et inntrykk av yrket «slik det egentlig er».

 

Det skal ikke stå på kvalitet og smak når kokkene på Sundvolden Hotel inviterer til bords! (Foto: Sundvolden)

 

Råvarer og lokale skatter

I områdene rundt Sundvolden finner vi kanskje Norges største produsenter av salater i alle former, og fra fjordene leverer lokale fiskere ørret som røykes på hotellets eget røykeri. En gang i året tar også hele kjøkkenet på seg turskoene og plukker ramsløk i Sylling, som skal rekke for hele sesongen. Videre forteller Fredrik at hotellet også har sine egne «Duroc»-griser på den lokale gården Nedre Skinnes. Disse prikkete grisene får kun det beste å spise, mye kos og ikke minst stor plass å boltre seg på. Når det kommer til slakting, foregår dette utelukkende med strøm, som er den absolutt mest skånsomme måten å avlive dyrene på.

– Hos oss er dyrevelferd ekstremt viktig, og overstyrer mer vanlige momenter, slik som kilopris, forteller Fredrik. Han forteller også at grisene skjæres ned av Sundvoldens egne kokker etter slakt, og understreker viktigheten av at lærlingene får oppleve at kjøtt ikke kommer automatisk vakuumpakket. I tillegg til griser, får også hotellet storfekjøtt fra en lokal gård på Heradsbygd. Kjøttet kvernes og spes på hotellet, og blir til de legendariske «Sundvolden-Burgerne».

 

Et hotell med kontraster. Storslått servering i konferanseavdelignen, eller intim oppdekking i et av de gamlestuene fra 1600-tallet? På Sundvolden legger staben seg i selen for at du som gjest skal få en god opplevelse. (Foto: Sundvolden)

 

Trygghet i alle ledd

Når noe først skal gjøres på Sundvolden Hotel, gjøres det skikkelig. Dette er blant annet det første hotellet i landet som har fått sertifisert smittevern av Det norske Veritas, “My Care”. Dette er den strengeste sertifiseringen av generell smittevern vi har i Norge, og det er bare noen få aktører som har oppnådd denne godkjenningen. Både vask, rutiner og levering av matvarer blir nøye fulgt opp og kontrollert, og en ivrig hotellstab står på for å opprettholde de høye kravene.

 

Tid for nye opplevelser

I den stille perioden som hotellbransjen har vært igjennom de siste årene, har Sundvolden Hotel benyttet muligheten til å skape nye opplevelser for gjestene: Hotellets buffetområde har blitt pusset opp, og hotellet har blitt gnukket og gnidd etter alle kunstens regler, og står klart til å ønske velkommen til opplevelseshungrige tilreisende. På kjøkkenet har Fredrik og kokkene utfoldet seg med unike, kortreiste delikatesser. Med lokale ingredienser, som lokalt øl og spelt, har kjøkkenet blant annet komponert et helt nytt brødprodukt som du som gjest bare vil finne her på Sundvolden. – Vel verdt å teste ut ved ditt neste besøk!

 

Servicegrossisten Øst: En fleksibel samarbeidspartner

Sundvolden Hotel bruker Servircegrossisten Øst som en av sine hovedleverandører på mat og drikke til hotellrestauranten.
– Vi er veldig fornøyde med samarbeidet vårt med Servicegrossistene Øst, sier Fredrik.
– Vi har et godt forhold til grossisten og til kontaktpersonen vår, Bård; han står virkelig på for å yte oss god service! Servicegrossistene har den fleksibiliteten som vi på kjøkkenet på Sundvolden trenger; de ordner varene jeg ønsker meg, og er fleksible på levering. De er gode på basisvarer, de har et bredt utvalg lokale produkter av høy kvalitet, og er det noe vi trenger som de ikke har på lager, skaffer de det for oss, likevel. Bestiller vi en vare de ikke har fra før, sørger de for at lageret har varen tilgjengelig ved min neste bestilling. Dette er spesielt viktig for oss, når vi lager mat som skal skape en god og jevn helhetsopplevelse for gjestene våre.
– Hjertelig velkommen til en hyggelig opplevelse på Sundvolden Hotel!

 

 

Les mer om våre Norske Matdestinasjoner:

Arendal Herregård Spa og Resort