This site does not support Internet Explorer 10 or lower. Follow this link to select a different browser.

OPPSKRIFT - Kyllingspyd med cæsarsalat

OPPSKRIFT - Kyllingspyd med cæsarsalat

En ny vri på den klassiske cæsarsalaten! Sprø salat vendt i en deilig dressing, toppet med parmesan og krutonger, servert med saftig, grillede kyllingspyd og sprøtt bacon. Server til øltørste gjester, som en siderett, eller sett den på sommerens tapasmeny!

Til 12 porsjoner trenger du:

  • 12 kyllingfileter, eventuelt lårfilet
  • 6 ss olje
  • 6 båter revet hvitløk
  • 3 ss revet frisk ingefær
  • 6 ts chiliflakes
  • 12 grillspyd

Salat

  • 3 hoder romanosalat, eventuelt hjertesalat
  • 1,5 stk. rødløk
  • 6 ss parmesan
  • 12 skiver brød
  • 3 ss olje

Dressing

  • 6 eggeplommer
  • 3 ts dijonsennep
  • 3 båter revet hvitløk
  • 9 finhakkede ansjosfilet
  • Saft av 1,5 sitron
  • Kvernet pepper
  • 4,5 dl nøytral olje
  • 90 gr fersk parmesan

Slik gjør du:

Skjær kylling i terninger (3x3 cm). Legg bitene i en pose sammen med revet hvitløk, revet ingefær,  chilikrydder og olje. Mariner kyllingen i minimum 30 minutter, gjerne lengre. Træ kyllingen på spyd og grill dem i 6-8 minutter. Snu spydene ofte slik at de ikke svir seg. Grill baconskivene gylne og sprø, gjerne på aluminiumsfolie på grillen. Snu dem ofte.

Lag dressing. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Spe med olje i en tynn stråle mens du fortsatt visper. Dressingen skal bli tykk som majones. Vend inn en revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper. Skjær brød i terninger og legg dem utover på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje. Stek dem midt i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter. Avkjøl. Riv salat i grove biter. Vend salaten i litt dressing og anrett på et stort fat eller i en bolle. Kutt rødløk i tynne skiver. Høvle over tynne skiver med parmesan og dryss på stekte krutonger. Del bacon i mindre biter og legg på salaten. Avslutt med kvernet, sort pepper og pynt gjerne med grønne spirer. Server kyllingspydene og salaten sammen.

Oppskrift og foto: Matprat.no