This site does not support Internet Explorer 10 or lower. Follow this link to select a different browser.

OPPSKRIFT - Borscht – Ukrainsk rødbetsuppe med kål og gulrøtter

OPPSKRIFT - Borscht – Ukrainsk rødbetsuppe med kål og gulrøtter

Denne suppen er et herlig innslag på bordet, og kommer opprinnelig fra Ukraina. Den er veldig populær i mange øst-europeiske land og i Sentral-Europa. Her er grunnoppskriften, men lag gjerne din egen vri!

Oppskrift til 8 personer

  • 1,6 liter vann
  • 2,5 terning grønnsakbuljong
  • 5 rødbeter
  • 1 liten hodekål
  • 2 store eller 3 små poteter
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 gulrøtter
  • 3 laurbærblader
  • 3 ss olje
  • 1 båt hvitløk
  • Salt og pepper etter smak

 

Slik gjør du:

Kok opp vann og bland ut buljongterningene i vannet. Skrell og skjær rødbetene i små biter (bruk engangshansker p.g.a. fargen), hodekål i små biter, stilkselleri i skiver, poteter i små biter og gulrøtter i skiver. Ha grønnsaker, poteter, laurbærblad og finhakket hvitløk over i det kokende buljongvannet.

Tilsett olje og smak til med salt og pepper. La suppen koke på svak varme i 1 time. Det smaker ekstra godt med en spiseskje rømme og litt hakket kruspersille på toppen ved servering. Server gjerne godt brød til.

 

Foto og oppskrift: Opplysningskontoret for frukt og grønt, frukt.no.