Slik lager du dessert på en billig måte
Dessertmenyen trenger ikke være stor eller fancy. Ofte er det de enkle dessertene som settes pris på etter et mettende måltid.
Her er noen enkle grep for å kunne tilby gode, men billige desserter på deres serveringssted.
- Bake-off-løsninger er smart og effektivt, og av like høy kvalitet hver gang.
- Kjøp inn rimelig kuleis. – Det åpner for mange dessertmuligheter: Tilbehør til kaker, i pavlova, til pannekaker, i milkshake og sammen med bær og frukt, hermetiske eller ferske.
- Ferdige desserter er å få kjøpt i storhusholdningspakninger i alle varianter: Puddinger, kaker, iskaker. Det sparer kjøkkenet for arbeid og ressurser.
- Lag vaffelrøre og sett frem vaffeljernet og la gjestene steke selv.
- Frukt og grønt i sesong: Kok rabarbrasuppe, eplegrøt, lag trollkrem, alt etter når på året ulike råvarer er å få tak i i store kvanta. Hør gjerne med grossisten din om det finnes noe på tilbud på lageret akkurat nå.
- Rester av frukt og grønt dere ikke får spist opp? Lag smoothie eller smoothieshots – eller forfriskende sorbet!
- Det finnes mange tradisjonelle søtsaker og desserter som kan lages på rimelige råvarer: Finn frem gamle kokebøker fra 50-60-tallet og bla deg gjennom dessertkapitlene: Semulepudding, hjemmelaget karamellpudding - og pynt det hele med friske bær.
Tips til noen uimotståelige og enkle fruktdesserter:
Smuldrepai: Bakt fruktdessert med knasende paitopping.
Tilslørte bondepiker: Deilig med eple, men kan også varieres med andre frukt og bær
Bakt og kokt frukt: Bakte epler, ovnsstekte pærer, banansplit, aprikoskompott, sviskekompott, bærkompott.