This site does not support Internet Explorer 10 or lower. Follow this link to select a different browser.

Grønn grillmat

Grønn grillmat

- Ahh, grillsesong, endelig! - Og lune, karamelliserte frukter og grønnsaker? - Ja, takk!!

Alt du trenger er en grill med et par ulike varmesoner, litt nøytral olje til pensling, salt og pepper - og kanskje en god marinade.

 

Hele og halve grønnsaker

- Kanskje den enkleste grønnsaksgrille-metoden som finnes:

Pensle grønnsakene med olje, krydre med salt og pepper og legg på grillen.

Del i to: Purre, paprika, squash, aubergine, tomater, hvitløk og løk. Stekes hele: Brokkolini, asparges og vårløk.

 

Grille salaten?

Lag fest med tekstur og smak ved å dele en kål, kinakål, hjertesalat eller romanosalat i to, pensle med olje og grill raskt på høy varme. Server en enkel vinaigrette og ristede nøtter til.

 

Grønnsaksspyd.jpgEnkelt, fargerikt og smakfullt med grønnsaksspyd.

 

Suksess med spyd!

Paprika, rødløk, cherrytomater, squash og sopp er grønnsaker som egner seg godt til grillspyd. For en spennende vri, tilsett marinerte tofubiter eller halloumi. Serveres gjerne med en frisk dip av yoghurt og urter.

 

Som i stekepanna

Har du aluminiumsfolie, kan du bruke de grønnsakene du har for hånden. Lag små pakker med en blanding av for eksempel poteter, gulrøtter, blomkål og brokkoli. Tilsett smør, hvitløk, urter og en skvett sitronsaft. Lukk pakken godt og stek på grillen til alt er mørt. - Enklere blir det ikke!

 

Fylte fristelser

Fyll paprika, aubergine, portobellosopp eller squash med en blanding av for eksempel kokt ris, quinoa eller couscous, urter, finhakkede grønnsaker, nøtter og ost. Pakk dem inn i folie og legg dem på grillen til de er gjennomvarme.

 

Bakst med grønt

«Alt» kan egentlig grilles. Bli konge på vegetarpizza, focaccia pai eller deilige cones på grillen! Du trenger en god grill med indirekte varme, litt kokkekunst og finesse, men imponerer desto mer!

 

Tips:

Løft smaksopplevelsen opp et nivå med marinader! Prøv en marinade med soyasaus, ingefær, hvitløk og honning til grønnsaker som asparges og brokkolini. Frukt som ananas og papaya kan marineres i limejuice, chilipulver og litt brunt sukker. La de marinere i minst en time før grillingen starter.

 

Søtt blir ekstra godt på grillen

Her kan du få frem mange fantastiske smaker! Booste sødmen i melon, nektarin, fersken og jordbær eller prøv å grille fersken, nektarin, ananas, sitrus, papaya, mango eller pærer. Del fruktene i to eller skiver, pensle med litt honning eller kanel, og grill til de får fine grillmerker. Vaniljeis eller mascarpone smaker deilig til.

 

Vann i munnen? Du finner mange fristelser fra Fantastisk Fersk hos sg.no

 

Les også:

- Grill til mange!

- Hygienetips til uteserveringen

- Sommerfest!