This site does not support Internet Explorer 10 or lower. Follow this link to select a different browser.

Slik gjør du restauranten din mer bærekraftig!

Slik gjør du restauranten din mer bærekraftig!

Det finnes noen konkrete grep du kan gjøre – som gir stor effekt på serveringsstedet ditt.

Lag flere retter fra bunnen av der det er mulig. Kan du bruke opp rester? – Fortell gjerne historien om maten videre til gjesten din. Da viser du at du bryr deg!

Tenk matsvinn i alt du gjør - men ja, det kan være vanskelig. Meld deg inn i bransjeavtalen i matvett.no og få hjelp til å se resultater.

Ha god kontroll på innkjøp og hva du til enhver tid har på lager. Da er det større sjanse for å unngå svinn. En god oversikt gjør det også lettere å drive en økonomisk bærekraftig restaurant.

 

Når du skal velge en leverandør, se etter:

  • En leverandør som frakter flere varegrupper i samme bestilling
  • En leverandør med lokal tilknytning
  • En leverandør som har et bevisst forhold til reduserte utslipp og energiforbruk, og som er dyktige på lagring og logistikk.

 

Ta godt vare på de ansatte du har. Trivsel på jobb er faktisk går faktisk også inn under FNs bærekraftmål!

Ta en runde på alt du har av teknisk materiell og maskiner. Trenger alt utstyr å stå på til enhver tid? Kan en oppdateringer til snillere miljøklasser spare energi? Det vil i så fall være bra for både miljøet og lommeboka.

Gå gjennom skapene dine med vaskemidler og rengjøringsutstyr. Kan du bytte til mer miljøsnille produkter?

Bruk gjenbruksartikler der du kan: Kluter, mopper, vaskbart servise og serveringsutstyr. Gjenbrukbare bokser og bakker til oppbevaring av mat, og kutt ned på engangsplast.

Har du take-away? Gjør gjennomtenkte emballasjevalg.

Reduser kjøttforbruket der du kan og bli gor på vegetar-alternativer.

 

Grønn salat.jpgKan du innføre informasjon om Co2-avtrykk på menyen din?

 

Sjekk mulighetene for Miljøtårn-sertifisering eller liknende medlemskap hos deg.

Ta miljøbevisste valg når du handler. Gå inn på sg.no og finn alt du trenger for å ta de rette valgene for akkurat ditt sted.

 

Les også: 

- Med bærekraft på handlelisten

- Bli et mijøfyrtårn du, også!

- Bli god på vegan-servering

- Salat-suksess