This site does not support Internet Explorer 10 or lower. Follow this link to select a different browser.

Slik gjør du restauranten klar for sommeren!

Slik gjør du restauranten klar for sommeren!

Hvordan forbereder du deg best mulig på sommerens storinnrykk? Vi har laget en liten sjekkliste til deg.

Det åpenbare…:

  • Finne frem og vaske utemøblene, vaske terrassegulv og steinheller, fjerne ugress.
  • Sjekke at parasollene er hele, utelampene virker og fleecepleddene er rene og delikate.
  • Sikre uteområdet for måker og fugl.
  • Skape lys og luft både innendørs og utendørs.
  • Sett sommerstemningen: En solfylt uteservering gjør seg ofte selv, men sett den siste prikken over i'en med sommerlig dekor, med blomster og friske farger.

Rutiner for de ansatte:

  • Legg en plan for den ekstra sommerhjelpen: Jo mer du har klart på forhånd, jo lettere og bedre blir opplæringen.
  • Er det noen av dine faste ansatte som har erfaringer fra i fjor? Hva er det lurt å være forberedt på hos dere, for å gjøre gjestetrykket litt lettere?
  • Gjennomgang av skjenkeregler, spesielt en oppfriskning av rutinene på uteserveringen, om du har dette.
  • Gjennomgang av hygiene for sommeren, spesielt områder som er sårbart for bakterier i varmen: Ismaskiner, kaffemaskiner, stekeplater, rene soner, allergen-soner, avfallshåndtering.
  • Ta en ekstra sjekk på innstillingene på kjøl og frys: Holder utstyret temperaturene de skal?
  • I de hektiske sommermånedene er det ofte et litt større spekter av gjester innom restauranten: Folk i ulike aldersgrupper og helsetilstander, og stressende situasjoner kan oppstå. Har dere noen basisrutiner klare dersom det "skulle skje" gjestene noe? Her dere et enkelt sett førstehjelpsutstyr tilgjengelig? Hva gjør man når gjester får heteslag? Setter noe i halsen? Hvor er nærmeste hjertestarter? 

Gjennomgang av sommermenyen

  • Hva er i sesong? Det er penger å spare når du utnytter sesongene, og smakene er best når råvarene er på sitt beste. Sjekk med grossisten din hva som er i sesong gjennom sommeren.
  • Sørg for å ha lokal mat på menyen. Tilreisende gjester er ofte nysgjerrige på å smake noe som er fra nettopp ditt område – dessuten har det litt å si for miljøregnskapet ditt!
  • Hva er sommerens trendmat. Noe som kan slå spesielt godt an i år? Et nytt strøssel? Nye bakevarer? Nye typer milkshakes? Sette iskaffe på menyen i år? En ny energidrikk-smak?
  • Eksotiske smaker, mat som er lett å spise i solen og lett å ta med seg slår ofte godt an om sommeren.
  • Ta kontakt med grossisten din og legg en føre-var-plan: Hva hvis jeg går tom for is? Hvor fort kan jeg få levert øl om det skulle gå tomt? 

Markedsføring

  • Legg en plan, og lag deg gjerne opp en «bank» med ideer og bilder som er lett å publisere fort når det virkelig går unna i de mest hektiske sommerdagene.
  • Sørge for at noen faste personer har en rutine på å legge ut innlegg og svare på kommantarer fra gjester: Gjør det til en arbeidsoppgave for en av dine ansatte?
  • Planlegge kampanjer som kan ha ekstra effekt hos deg om sommeren.
  • Få trykket beachflagg, bukkeplakater, bannere og klargjør annonser til lokalavisa.
  • Mange byer og tettsteder arrangerer markedsdager gjennom sommeren. Forbered deg på å stikke deg frem.

 

SG_CTA-knapp_etablererguiden_lys.jpg