Hva er i sesong andre steder i verden?
Svaret på dette er: Det aller meste.
Ett eller annet sted i verden er nemlig stadig nye råvarer i sesong:
– Vi har en god, konstant til tilgang på ferske råvarer, takket være dyktige frukt- og grønthandlere over hele verden, sier Nenad Despotovic, Servicegrossistenes kategorisjef for frukt og grønt.
– I stor grad går handelen på etterspørsel. Kokkene vet hva de vil ha, og så er det vår jobb å tilby de beste råvarene som til enhver tid er på få tak i.
Nenad Despotovic, Servicegrossistenes kategorisjef for frukt og grønt.
Mars
Importsesongen for ruccola og bladsalat fra middelhavsområdet er snart over på denne tiden av året. Disse produktene kjøpes fra Spania, med oppstart i oktober, og sesongen løper frem til slutten av april.
Sitrus har vi fått fra middelhavslandene til jul, og neste vekstperiode er tiden frem mot påske. Visste du at nordmenn er kresne på ekstra søte appelsiner? Dette vet produsenter og frukthandlere godt, dermed blir de søteste spiseappelsinene holdt av og sendt nordover. Appelsinene til påske er dermed litt ekstra verdt å vente på!
April
I april er det for alvor etterspørsel etter råvarer som roper vår og lager fargefest på tallerkenen: Salater og spirer, ferske grønnsaker, søte frukter og bær hentes inn til norske lagre. Det aller meste kommer fra åkrene sørover i Europa og fra middelhavslandene.
Mai
Det er mye å glede seg til i mai! Grønnsaker til å teste ut på grillen eller i salaten og søte frukter og bær er populære når vi går inn i de lyse festmånedene.
– Og til deg som vil ha jordbær til 17. mai: Nå er det heldigvis sesong for bær fra kontinentet! Dette er fristende, søte og faste bær som gjør seg godt som pynt, og som gir gjestene dine en liten forsmak av sommer.
Vårens beste sesongvarer:
Lyst til å lære litt mer om sitrus? Eller bær?
Finn akkurat det du trenger til våren på sg.no.