Høst på menyen
Inviter småfrosne gjester inn i varmen med noen gode høsttips.
Inn i varmen
Det blir kaldere ute og tid for å skape en lun stemning innendørs. Dette kan du gjøre ganske rimelig med enkle grep: Pynt med kongler og høstløv, kjøp inn gresskar og levende lys eller el-telys for å skape en varm atmosfære. Med myke toner, gjerne akustisk og beroligende musikk på høyttalerne passer godt til sesongen. Og har du uteservering? Sørg for at utelampene virker, og at pledd og sauefeller er rene, hele og klare for en ny sesong.
Jordens gull
Høsten er også høysesong for mange nordiske råvarer som ikke nødvendigvis tømmer lommeboken. Rotgrønnsaker som gulrot, selleri og poteter kan tilberedes på en rekke ulike måter: Fra pureer, supper og gryteretter til stekte eller rå i salater. Her er en liten øvelse: Søk i nettbutikken og finn de aller rimeligste råvarene som dukker opp nå om høsten. Lag deg et smakfullt utvalg med oppskrifter laget på disse råvarene, og du har er godt utgangspunkt for høstsesongen, som også er snilt for bunnlinja di. Kanskje dette er retter som blir med deg året rundt, også? – Det er fullt mulig, for norske grønnsaker får du tak i hos grossisten din året rundt; fersk eller ferdigkuttet og fryst.
Hva er din definisjon på høst? Serverer du boards eller sesongbaserte tallerkenretter eller småretter, kan du selv gjøre et utvalg bestemme hva gjesten skal få smake.
Høstlige tradisjoner
Det finnes et par høstlige mattradisjoner som har en ekstra dyp forankring i historien vår – og som også er perfekt festmat for mange: Fårikålen, viltkjøttet og lutefisken. Dette er mat som lokker frem de gode historiene; tradisjonene som også gir uttrykk for vår forbindelse til å leve av og høste fra naturen. Finn frem de tradisjonelle oppskriftene og lag serveringsstedets egen vri på høstens smaker og det rette tilbehøret.
Vi er jo heldige i Norge som har allemannsretten og kan høste selv. Men husk at hos Servicegrossistene kan du også kjøpe bærene fryst og røre tyttebærene selv – året rundt.
Tilbake til hverdagen
Høsten betyr for mange at den travle hverdagen er i gang igjen. Driver du kiosk, kafé, hotell eller kantine, og har du en kjøledisk: Husk å fylle opp med energidrikker, smoothies eller yoghurtprodukter for travle gjester på farten. Kanskje det kan være lurt å teste ut noen nye produkter, nye smaker og varianter? Er du usikker på hvordan du skal begynne? Hør med din lokale grossist. De sitter med salgstall og vet hva som er populært på andre utsalgsteder i ditt nærområde.
Varme rett i kroppen
Tiden er inne for å finne frem kakaomaskinen og hente frem oppskriftene fra fjorårets varme drikker. Har du for eksempel fått med deg hypen med pumpkin spice latte som har herjet de siste årene? Her finnes det hundrevis av ulike oppskrifter og varianter som kan testes ut. Gjør et søk selv og sjekk ut årets diller! Og ikke glem Halloween! Noen nye sprell som kan spinnes frem i år?
En verdig avslutning
Prikken over i’en: Den lune, søte høstdesserten. Avslutt med en kake, saus eller kompott av epler, plommer eller søte bær, sprø nøtter, karamell eller sjokolade, og du har en fullkommen avslutning på et fantastisk høstmåltid. – Høst er også høytidtid for kos!
Planlegg høstserveringen din på sg.no.