This site does not support Internet Explorer 10 or lower. Follow this link to select a different browser.

Tryll frem julens festmat av vinterforrådet

Tryll frem julens festmat av vinterforrådet

Gjennom vinteren tærer vi på grønnsakene vi har lagret fra årets innhøsting. Det har vi gjort til alle tider, og sånn gjør vi det fortsatt. Det er derfor mye av tradisjonsmaten vi spiser til jul nettopp er basert på forrådene våre. Dette er smakene som har den rette nostalgien til jul, og som både eldre og yngre gjester gleder seg til å få servert år etter år.

Visste du at...
Neper og beter har vært våre viktigste kilder til D-vitaminer gjennom vinteren i hundrevis av år, før poteten kom til landet?

Rotmos, surkål, rødkål, stekte epler og svisker er selvsagt tilbehør til julebordet. Her finnes det like mange varianter og tradisjoner som det finnes familier i Norge.

Tips til deg som er kokk: Med tilbehøret kan du sette din signatur på tradisjonsmaten.

 

En fargerik vri på julematen:

Beter gir fantastiske farger til tallerkenen uten å slå beina under norske juletradisjoner. Prøv ovnsbakte staver med gulbete, rødbete eller polkabete på juletallerkenen i år. - En fryd for øyet!

 

Foto: matprat.no.