This site does not support Internet Explorer 10 or lower. Follow this link to select a different browser.

Grønne sommergleder på menyen

Kanskje den beste av alle norske mattradisjoner: Å fråtse i frukt og grønt når sesongen endelig er her!

JORDBAER_OG_RABARBRASYLTETOY_frukt.no.JPGFoto: frukt.no

 

Det ligger også mye stolthet i norskdyrkede råvarer: finnes det for eksempel noen matvare som innleder sommeren bedre enn den norske ferskpoteten? - Og hva hadde vel sommeren vært uten norske jordbær? Norskproduserte frukt, bær og grønnsaker er dessuten noe av det reneste og mest bærekraftige vi kan spise.

 

Enkelte typer mat skaper mer fest enn andre. Ferske frukter og bær er egentlig litt luksus: Å kunne leve i nuet og nyte ferske råvarer er et fantastisk gode!

 

Lag fargefest på matbordet i sommer: Lek deg med frukt og grønt på grillen, få dreisen på knasende, fargerike salater til buffeten eller til påsmurt-disken. Det kan nemlig være et konkurransefortrinn å vise at du er god på å tilby gjestene sunn mat. – Og så ser det jo veldig lekkert ut!

 

Norske råvarer rett rundt hjørnet:

Mai
Reddik, brokkolini, frilandsdyrket salat, blomkål, asparges, rabarbra og spinat.

Juni
Jordbær, bringebær, brokkoli, vårløk, squash, selleri og sukkererter.

Gled deg til:

Juli
Purre, gulrot, fennikel, knutekål, løk, solbær, kirsebær/moreller og rips.

August
Pære, eple, mais, plomme og skogsblåbær.

 

Visste du at…

Sesongens første, norskdyrkede poteter høstes rundt St. Hans. Disse er sarte og milde, og smaker best om de spises i løpet av få dager. Senere i sesongen høstes de mer hardføre potettypene.

 

Sjekk utvalget vårt på sg.no!

 

Kilder og foto: frukt.no, matprat.no