This site does not support Internet Explorer 10 or lower. Follow this link to select a different browser.

Dette vil gjestene egentlig ha å drikke

Hvordan matche drikke til riktig klientell?

restaurant_vinglass.jpg

Mineralvann, øl og vin er fortsatt de mest populære drikkene gjestene velger når skal spise ute, – men blant noen kundegrupper og i enkelte situasjoner er drikkevanene i endring.

 

Du kjenner dine gjester best, - men kanskje det er situasjoner og kundegrupper du ikke hadde tatt helt høyde for?

 

Drikke på farta

Driver du en kafé, kiosk, gatekjøkken, treningssenter, der folk på farta er raskt innom? Det er lurt å ha et godt utvalg med lettvinn drikke; spesielt et utvalg sukkerfri drikke og energidrikker godt synlig og tilgjengelig i kjøleskapshyllene. Ifølge våre største drikkevareleverandører er nemlig dette varegrupper som virkelig selger.

 

Hvite duker

På «finere» restauranter legger gjestene ofte igjen litt penger. Her forventer ofte gjesten et godt utvalg av premium-produkter og nøye gjennomtenkte smaker, gjerne også lokale produkter som servitørene kan fortelle litt om. – Og her bør mineralvannet serveres i glassflasker. Lette viner med bobler i glasset er smart å ha på lur til sommersesongen – og kanskje et par husets egenkomponerte, lekre mocktails?

 

Hurtigmat-muligheter

I fast food-restauranter er det de kjente, klassiske merkevarene som går mest unna. I tillegg har vi noen særnorske vaner: Nordmenn elsker sukkerfri brus. Et raskt måltid skal også gjerne oppfylle flere behov, og det finnes mange gjester har for vane om å ta med seg en ekstra drikke - gjerne en energidrikk - enten til å nyte sammen med maten, eller spare til litt senere. Alkoholservering har også blitt mer vanlig på mindre, lokale fastfood-restauranter som har bordservering.

 

Synlig sunnhet

På treningssentre og ved idrettsanleggene: Dette er steder der det virkelig blir lagt merke til hva du har i hånden: Energidrikker og sunne juicer, men også de kjente merkevarene er populære varer å ha i disken her.

 

Turist-tekke?

I områder med mye turisme om sommeren, kan det være strategisk lurt å satse på helnorske varer. Sørg for at øl, spesielt de autentisk norske variantene, sidere og lokale juicer står sentralt i menyen. Norsk akevitt og gin er også spennende å smake på for folk som kommer langveisfra.

 

Iskald kaffemeny

Visste du at tradisjonell traktekaffe har synkende popularitet blant unge voksne? De yngre generasjonene foretrekker faktisk kald kaffe bedre, skal vi tro beregninger fra kaffeleverandørene våre. Har du et ungt klientell, bør du derfor kunne tilby en variant av leskende islatte.

 

Vårlette vibber

Vinteren har vært lang og snøtung og nå lengter gjestene etter vår. Forbered deg på lysere tider med lettere og lysere vinvarianter og alkoholsvake og alkoholfri alternativer, gjerne med forfriskende urter eller sitrus som garnityr.

 

Les mer:

- Drikke uten alkohol

- 7 viktige drikketrender for 2023

- Klar for fest og feiringer?

 

Kilder: jde.no, coca-cola.no