This site does not support Internet Explorer 10 or lower. Follow this link to select a different browser.

Tips fra bakevare-eksperten Servicegrossisten

Tips fra bakevare-eksperten Servicegrossisten

Noen gode tips til å øke bakevaresalget på serveringsstedet ditt.

Visste du at Servicegrossistene har høy ekspertise på bakst og bakerivarer? Flere landsdekkende bakerikjeder, bakeriutsalg og konditorier stoler på at vi leverer alt de trenger av kvalitetsvarer til den daglige baksten. Vi spår fra erfaringen vår og gir deg noen gode tips til hvilke produkter det lønner seg å ha i disken i høst:

 

Søtbakst i mindre porsjoner

Kundene vet at søtt ikke er sunt, men en liten synd i ny og ne er de fleste åpne for. Muffins, cookies, fargerike makroner og ostekaker i små porsjoner ser alltid fristende ut for både små og store kunder. - Og en hyggelig priset bollepose vil alltid selge bra!

 

Mat i farta

Holder dere til i områder med mange forbipasserende, er det fint å kunne servere små retter som kan spises i farta. – Og moderne gjester forventer å se mer enn bare påsmurt og boller i bakeriet når de skal innom for en matbit. Server små porsjoner med yoghurt eller grøt med spennende topping. Lager dere granolaen eller havregrøten selv har dere også god kontroll på kostnadene.

 

Velsmakende sesongprodukter

Søte bakevarer hører ofte feiringer og spesielle anledninger til, og fortsatt er det heldigvis mange gjester som tyr til et bakeri eller et bakevareutsalg når noe ekstra godt skal handles inn. Lussekatter og kakemenn, julelatte, påskemarsipan og halloweenkaker. Mye kan lages ganske enkelt, og presenteres elegant og spennende for gjestene.

 

Signaturbakst

Har dere noe unikt dere har servert til trofaste stamgjester i alle år? Eller har bakeriet sin egen stil som dere ønsker å formidle gjennom et utvalg kjerneprodukter? Har dere byens beste kanelboller, er dere gode på surdeigsbrød, eller lager dere deres egen signaturlatte? Slike produkter kan gi et pent mersalg, hvis dere sørger for å informere kundene deres om dem.

 

Påsmurt

Det har blitt populært med baguetter som smøres på direkten når gjesten står og venter, og noen kafeer klarer å få gode marginer på denne serveringsløsningen. Den moderne gjesten ønsker nemlig å bestemme selv hva maten består av. Bak smøredisken kan du gjøre noen grep: Velg ut noen kvalitetsingredienser, og prøv å begrense valgmulighetene for gjesten. Sørg for god orden på hvor mye som legges ut om gangen, og ha et system på hvordan eventuelle rester kan brukes opp.

 

Veganske fristelser – for mannen i gata

Vegansk mat skal ikke lenger bare treffe de mest ihuga salatspiserne. Stadig flere kunder sier at de har fleksitarianske vaner. Får du til kunsten med å servere veganske retter som er på høyde med de ordinære produktene dine, har du funnet en nøkkel til gode marginer. Usikker på hvordan du skal begynne? Storhusholdningsgrossisten din har produktene som kan hjelpe deg i gang.

 

Spennende drikke til

Et godt drikkevareutvalg øker også muligheten for mersalg. Det finnes også mye godt å velge i av juicer og ferdige leskedrikker på flotte flasker, eller har dere kanskje noen lokale produsenter i nærområdet dere ønsker å løfte frem? Utvalget i drikkevarer blir stadig bredere, så her er det lurt å følge med og spørre grossisten din om råd!

 

På jakt etter råvarer til baksten, eller ferdige bakevarer? 

Sjekk utvalget på sg.no!