OPPSKRIFT - Steinsoppsuppe med kylling
Server en rykende fersk suppe til gjestene dine - denne vil ikke skuffe.
Oppskrift til 8 personer
Du trenger:
400 g Stekt og skivet kyllingfilet eller 1 pakke Gårdsklekket kyllingfilet
60 g smør
6 ss olivenolje
6 fedd hvitløk
2 stk grønn chili
2 cm frisk ingefær
90 g tørket steinsopp
1200 ml kyllingbuljong
2 ss matfløte
2 håndfull frisk koriander
Slik gjør du:
1. Legg steinsopp i en stor kopp. Kok opp vann og hell det over soppen. Dekk det til. Etter 30 minutter, sil av vannet og skjær soppen i jevne skiver.
2. Ta en stor gryte og varm opp til middelshøy varme. Tilsett olje og smør.
2. Ta en stor gryte og varm opp til middelshøy varme. Tilsett olje og smør.
Skjær hvitløk og ingefær i tynne skiver. Ha det i gryten og stek det i om lag ett minutt.
3. Skjær chili i tynne skiver og ha det i gryten. Tilsett steinsopp og stek det sammen blandingen i ett minutt. Ha i buljong og la det koke i 10 minutter.
4. Tilsett kyllingen. Det enkleste er å bruke ferdig stekt og skivet kyllingfilet. Bruker du Gårdsklekket kyllingfilet steker du kyllingfileten som angitt på pakken før du deler den i biter. Sett på lokk og senk temperaturen. La det småputre i 5 minutter. Rør inn 2 ss matfløte før servering. Smak til med salt og pepper.
5. Server i store suppeboller med frisk koriander.
Oppskrift hentet fra Vestfold Fugl