Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Brokkolisuppe

OPPSKRIFT - Brokkolisuppe

Hva er vel bedre enn å servere en varm brokkolisuppe på høstens kalde dager? Enkel og billig mat til storkjøkkenet.

Oppskrift hentet fra frukt.no.

Oppskrift til 8 porsjoner.

Du trenger:

  • 1 kg brokkoli
  • 15 dl utblandet grønnsaksbuljong
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 stk grønn chili
  • 5 dl lett matfløte
  • Salt og pepper
  • 4 stk egg

Slik gjør du:

  • Del brokkolien i grove biter. Del chilien og fjern hinner og frø.
  • Kok brokkoli og chili nesten mørt i buljongen tilsatt laurbærblad. Ikke kok for mye for da har brokkolien lett for å bli grå.
  • Ta ut laurbærbladet, og legg til side noen pene brokkolibiter som skal brukes til garnityr. 
  • Mos resten med en stavmikser.  
  • Kok eggene i 8-9 minutter og legg dem over iskaldt vann. 
  • Legg de pene brokkolibitene tilbake i suppen, tilsett fløten og gi suppen et oppkok. 
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server brokkolisuppen med et halvt hardkokt egg i hver suppetallerken. 

 

Interessert i flere oppskrifter? Prøv ut Brødr. Ringstads kjøttgryte eller Tellicherry wrap de luxe

Her kan du lese om hvilke grønnsaker du bør kjøpe fryst.