OPPSKRIFT - Borscht – Ukrainsk rødbetsuppe med kål og gulrøtter
Denne suppen er et herlig innslag på bordet, og kommer opprinnelig fra Ukraina. Den er veldig populær i mange øst-europeiske land og i Sentral-Europa. Her er grunnoppskriften, men lag gjerne din egen vri!
Oppskrift til 8 personer
- 1,6 liter vann
- 2,5 terning grønnsakbuljong
- 5 rødbeter
- 1 liten hodekål
- 2 store eller 3 små poteter
- 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 2 gulrøtter
- 3 laurbærblader
- 3 ss olje
- 1 båt hvitløk
- Salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
Kok opp vann og bland ut buljongterningene i vannet. Skrell og skjær rødbetene i små biter (bruk engangshansker p.g.a. fargen), hodekål i små biter, stilkselleri i skiver, poteter i små biter og gulrøtter i skiver. Ha grønnsaker, poteter, laurbærblad og finhakket hvitløk over i det kokende buljongvannet.
Tilsett olje og smak til med salt og pepper. La suppen koke på svak varme i 1 time. Det smaker ekstra godt med en spiseskje rømme og litt hakket kruspersille på toppen ved servering. Server gjerne godt brød til.
Foto og oppskrift: Opplysningskontoret for frukt og grønt, frukt.no.