OPPSKRIFT - Betesalat med couscous
En frisk og deilig salat som gjerne kan serveres som en selvstendig rett eller som utradisjonelt tilbehør til hvitt kjøtt. Beter finnes i alle farger, og er veldig dekorative i en salat. Får du ikke tak i beter, så fungerer reddiker eller neper like bra.
Oppskrift til 8 personer
- 6 beter i ulike farger (gulbete, rødbete, polkabete)
- 4 gulrøtter, gjerne i ulike farger
- 2 stk. hjertesalat
- 2 rosa grapefrukter i båter
- 2 avokadoer i skiver
- 100 g grovhakkede pistasjnøtter
- 4 dl couscous
Dressing:
- 6 ss olivenolje
- 2 ss riseddik
- 2 ss sesamolje
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 bunt finhakket frisk dill
Vask beter og gulrot, og skjær dem i tynne skiver, gjerne med ostehøvel. Legg skivene i isvann slik at de holder seg sprø og fine i fargen. Kok couscous etter anvisning på pakken. Avkjøl. Bruker du rødbeter i salaten, er det lurt å legge skivene i kaldt vann med litt eddik en stund før skivene blandes i salaten. Da unngår du at de farger hele salaten rød. Riv eller kutt hjertesalat i biter og legg dem på et serveringsfat. Tørk beteskivene med litt kjøkkenpapir og legg dem over salaten sammen med couscous, grapefrukt skåret i båter, avokado i skiver og grovhakkede pistasjnøtter. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten rett før servering. Løvtynne skiver av kålrot smaker også kjempegodt i salaten.
Foto og oppskrift: matprat.no