Slik lager du dessert på en billig måte
![Slik lager du dessert på en billig måte](/globalassets/system/artikler/om-mat/dessert_sparetips.png?w=1400)
Dessertmenyen trenger ikke være stor eller fancy. Ofte er det de enkle dessertene som settes pris på etter et mettende måltid.
Her er noen enkle grep for å kunne tilby gode, men billige desserter på deres serveringssted.
- Bake-off-løsninger er smart og effektivt, og av like høy kvalitet hver gang.
- Kjøp inn rimelig kuleis. – Det åpner for mange dessertmuligheter: Tilbehør til kaker, i pavlova, til pannekaker, i milkshake og sammen med bær og frukt, hermetiske eller ferske.
- Ferdige desserter er å få kjøpt i storhusholdningspakninger i alle varianter: Puddinger, kaker, iskaker. Det sparer kjøkkenet for arbeid og ressurser.
- Lag vaffelrøre og sett frem vaffeljernet og la gjestene steke selv.
- Frukt og grønt i sesong: Kok rabarbrasuppe, eplegrøt, lag trollkrem, alt etter når på året ulike råvarer er å få tak i i store kvanta. Hør gjerne med grossisten din om det finnes noe på tilbud på lageret akkurat nå.
- Rester av frukt og grønt dere ikke får spist opp? Lag smoothie eller smoothieshots – eller forfriskende sorbet!
- Det finnes mange tradisjonelle søtsaker og desserter som kan lages på rimelige råvarer: Finn frem gamle kokebøker fra 50-60-tallet og bla deg gjennom dessertkapitlene: Semulepudding, hjemmelaget karamellpudding - og pynt det hele med friske bær.
Tips til noen uimotståelige og enkle fruktdesserter:
Smuldrepai: Bakt fruktdessert med knasende paitopping.
Tilslørte bondepiker: Deilig med eple, men kan også varieres med andre frukt og bær
Bakt og kokt frukt: Bakte epler, ovnsstekte pærer, banansplit, aprikoskompott, sviskekompott, bærkompott.