Du grønne, glitrende
Noen ganger er det de små valgene som virkelig utgjør forskjellen. For det er gjerne de små detaljene i julepynten som setter folk i ordentlig julestemning. Og ikke bare er det rimeligere – det er også langt snillere mot miljøet.
Fra Gourmet #4 2023.
Smakfull pynt – bokstavelig talt
Dekorerer bordene med det som allerede finnes på kjøkkenet! Pynt opp med sesongens frukt og nøtter. Friske urter som rosmarin og timian kan forvandles til vakker bordpynt eller kranser. Appelsinskiver, tørket på lav varme i ovnen, blir til skinnende og oransje «julekuler». Hele nøtter med skall, spesielt valnøtter, hasselnøtter og mandler, kan legges i klaser for en rustikk følelse.
Bestill litt ekstra
Bestill varene tidlig og sats på litt ekstra lagerbeholdning. Dette gir rom for kreativitet når julepynten skal planlegges – og da har man det man behøver lett tilgjengelig.
Enkle detaljer – stor effekt
Servicegrossistene tilbyr også non-food-produkter som lysholdere/staker, stearinlys og servietter, m.m. Besøk sg.no for å se hele utvalget.
Duket til julefest
Det er både flott og tradisjonelt med én stor oppsats på hvert bord, men man kan også bruke flere, mindre elementer og løsere oppsatser. Dette er spesielt hendig i kantiner eller lokaler med mange spisegrupper. Velg sterke farger, strå og naturelementer. Det blir ekstra elegant dersom dekorasjonene har en rød tråd av farge, form eller tekstur.
Naturlig rimelig
Legg en girlander av granbar, bregner eller kvister på midten av bordet, og pynt med det som er av små vaser, julekuler og lys innimellom. Grantrekvister er både plastfritt og snilt for lommeboken. De kan sprayes med gull- eller sølvfarge for ekstra glans, eller beholdes naturlig.
Mye jul i enkle ingredienser
Ta en ekstra titt i vareutvalget til Fantastisk Fersk når du skal sette serveringsstedet ditt i julestemning: Skåler med nøtter, fat med klementiner - med eller uten nellikspiker - kanelstenger og stjerneanis. Dekorativt, apetittvekkende, og det dufter av jul.
Lysende stemning
Det er noemagisk med å bli invitert inn i et varmt opplyst lokale... Er det muligheter for det, bør det settes fakler utenfor for å ramme inn inngangen. Har lokalet bjelker, kan de utsmykkes med lyslenker og granbar, for eksempel.
Men kanskje man kan tone ned lysdekorasjonene noe? Både strøm og penger kan spares ved å bytte til LED-belysning, samt å bruke timer på julebelysningen. Levende lys på bordene inviterer dessuten til nære samtaler. Velg stearinlys laget av bivoks eller soya i stedet for parafin. De brenner renere og er bedre for miljøet. Husk alltid å ha tilsyn med tente lys.
Miljøvennlige materialer
Vi oppfordrer til å først og fremst bruke fjorårets julepynt, men ønsker man å legge til noe nytt kan man setter nedbrytebare materialer som bomull, strie hamp eller andre naturelementer.