Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Suksesshistorie: Gjenoppdager lunsjgleden

Suksesshistorie: Gjenoppdager lunsjgleden

Til personalrestauranten Kontrazten kommer selv de som foretrekker hjemmekontor.

Fra Gourmet #3 2023. Foto: Foto: Alva Thylén / Spire Studio

Midt i hjertet av Kvadraturen, Oslos eldste bydel, finner man Kontrazten. Personalrestauranten, drevet av Toma, byr på moderne eleganse innsvøpt i historisk sjarm. Her er det bespisning fra 11:00, og site manager Malin Karlsen og hennes team står parat for å skape dagens høydepunkt for drøyt 130 sultne gjester: – Mange sier at de er så glade i maten her at de kommer på jobb kun for å få lunsjen. Hjemmekontor er jo en trend, men de kommer inn til oss, de spiser, og så sitter de på kontoret ut dagen. Og det er vi veldig glad for å høre, forteller hun.

«Rest-aranta»

For Kontrazten har god planlegging vært nøkkelen til mindre matsvinn, ifølge site manageren: – Toma har sine forslag, men vi får egentlig velge og vrake som vi vil og setter opp menyen selv, uke for uke. Blant annet har vi kylling på mandager, og på tirsdager har vi svin. Da kan vi bruke kylling som ikke ble servert, til dagens suppe eller en deilig dagens salat. – Og serverer vi for eksempel Tikka Masala på mandag, legger vi ikke all kyllingen i gryten med én gang – vi gjør det heller litt underveis etter hvor mange gjester vi ser kommer. Den preppede kyllingen kan da brukes i en salat neste dag, bare for å være sikker på at det ikke blir svinn.

Kontrazten2.jpg  Kontrazten4.jpg  Kontrazten7.jpg

Site manager Malin Karlsen og kokkene Chanpeng S. Ericsson og Patrick Macca er stolte av personalrestauranten i det nye kontorbygget Kontrazten.

Kontrazten6.jpg  Kontrazten8.jpg
 
"Hjemmekontor er jo en trend, men de kommer inn til oss, de spiser, og så sitter de på kontoret ut dagen."
- Malin Karlsen, Site Manager, Kontrazten

 

Blir trolig 600 gjester

Igjen er det spennende tider i vente. Clemens Eiendom skal fortsette med oppgraderinger i Fred. Olsen gate 1 og Rådhusgata 1-3, og en sammenslåing av et nytt kontorbygg er i gang. Da blir det naturligvis enda flere sitteplasser i personalrestauranten, og kanskje kommer det til og med inn en kaffebar: – Det gleder vi oss masse til. Når vi slår oss sammen blir vi jo mye større, og da kan vi komme opp i 600 bespisende. Så det blir en drøm, stråler Malin.

Kontrazten1.jpg

Oslos mest kontrastfylte kontorbygg

  • Kontrazten er omringet av både Oslos historie og alle sentrumsfasiliteter. Restauranter, kaféer, butikker og spennende kulturtilbud finnes rundt hver sving. Likevel er det kompleksets egen personalrestaurant som frister de nyinnflyttede leietakerne mest.

  • Kontrazten er et stort prosjekt som skal forene to svært forskjellige kontorbygg ved inngangen til Kvadraturen. Det ene bygget ble oppført i 1890 og er nå blitt modernisert og ferdigstilt. Det andre er et nyere bygg på 10.700 kvadratmeter. Dette vil også gjennomgå en totalrenovering og bli innflytningsklart i 2027. Første etasje åpnes mellom byggene, og den populære personalsrestauranten vil bli stamsted for 600 personer.

SG_CTA-knapp_Kantineopplevelser23.jpg