Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Nettbutikken stenges for handel førstkommende fredag kl 17:00 grunnet oppgradering og vedlikehold. Åpning/normal drift er beregnet til lørdag 6/6 kl 20:00.

OPPSKRIFT - Steinsoppsuppe med kylling

OPPSKRIFT - Steinsoppsuppe med kylling

Server en rykende fersk suppe til gjestene dine - denne vil ikke skuffe.

Oppskrift til 8 personer

 

Du trenger:

400 g Stekt og skivet kyllingfilet eller 1 pakke Gårdsklekket kyllingfilet
60 g smør
6 ss olivenolje
6 fedd hvitløk
2 stk grønn chili
2 cm frisk ingefær
90 g tørket steinsopp
1200 ml kyllingbuljong
2 ss matfløte
2 håndfull frisk koriander

Slik gjør du:

1. Legg steinsopp i en stor kopp. Kok opp vann og hell det over soppen. Dekk det til. Etter 30 minutter, sil av vannet og skjær soppen i jevne skiver. 

2. Ta en stor gryte og varm opp til middelshøy varme. Tilsett olje og smør.

Skjær hvitløk og ingefær i tynne skiver. Ha det i gryten og stek det i om lag ett minutt.

3. Skjær chili i tynne skiver og ha det i gryten. Tilsett steinsopp og stek det sammen blandingen i ett minutt. Ha i buljong og la det koke i 10 minutter.

4. Tilsett kyllingen. Det enkleste er å bruke ferdig stekt og skivet kyllingfilet. Bruker du Gårdsklekket kyllingfilet steker du kyllingfileten som angitt på pakken før du deler den i biter. Sett på lokk og senk temperaturen. La det småputre i 5 minutter. Rør inn 2 ss matfløte før servering. Smak til med salt og pepper.

5. Server i store suppeboller med frisk koriander.

 

 

Oppskrift hentet fra Vestfold Fugl