Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Sesamkylling fra Vestfold Fugl

OPPSKRIFT - Sesamkylling fra Vestfold Fugl

Hva er vel bedre enn en nydelig hverdagsrett som er enkel å lage og servere? Bli inspirert av oppskriften på sesamkylling fra Vestfold fugl.

Oppskriften passer til 12 porsjoner. 

 

Du trenger:

  • 1800g kylling salatkjøtt naturell, grillet
  • 7,5 stk romanosalat
  • 3 stk agurk, ternet
  • 3 stk rødløk, finstrimlet
  • 3 stk brokkoli, i små buketter
  • 225 g sukkererter, julienne
  • 9 stk mango, i biter
  • 6 stk avocado, i biter
  • Saften av 7,5 stk appelsiner
  • 6 stk rød chili, strimlet i tynne ringer
  • 18 stk store thaibasilikum-blader, finstrimlet
  • 3 ss nøytral matolje
  • 3 ts salt
  • 6 ts svart pepper
  • 6 ss sesamfrø, ristet

 

Saus:

  • 7,5 dl soyasaus
  • 3,6 dl vann
  • 15 ss eddik
  • 15 ss fersk ingefær, revet
  • 7,5 ss råsukker
  • 15 ss sesamolje
  • 30 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 7,5 stk lime, zest og saft
  • 7,5 ts sambal oelek

 

Slik gjør du:

Skyll salaten, plukk løs bladene og legg dem på et fat. Bland agurk, rødløk, sukkererter, mango og avocado og rør forsiktig inn appelsinsaften. Legg alt oppå salatbladene. Topp med basilikum og den strimlede chilien.

Stek kyllingbitene til de er gjennomstekte og legg i brokkolibukettene. Smak til med salt og pepper, og hell på litt av sausen som de kan koke i. Strø over sesamfrø og anrett filetene og brokkolien på salaten. 

Server med ris, hvit quinoa eller nudler, med sausen ved siden av. 

 

 

Bilde og oppskrift hentet fra Vestfold Fugl.