Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Ramensuppe med smak av kylling

Forfatter: Unilever

OPPSKRIFT - Ramensuppe med smak av kylling

Prøv en deilig ramensuppe med smak av kylling.

Oppskriften passer til 10 personer

 

Du trenger:

 

  • 4 L          KNORR PROFESSIONAL Kyllingfond 
  • 80 g       ingefær, skrelt
  • 3 fedd   hvitløk, skrelt
  • 1 kopp japansk soya
  • 4 ss        riseddik
  • 4 ss        sesamolje
  • 1 ss        rød chili, finhakket
  • 500 g     ramennudler
  • 200 g     kyllingskinn
  • 300 g     shitakesopp i skiver
  • 150 g     vårløk, strimlet
  • 10 st      egg, økologisk
  • 250 g     bønnespirer
  • 30 g       sesamfrø, stekt

 

Slik gjør du:

1. Legg kyllingskinnet på et bakepapir og salt lett. Stek sprø i ovnen ved 180°C i ca 20-25 minutter. La avkjøles på papir.

2. Legg eggene i en stor kjele med vann og kok dem ved hjelp av en 64°C sirkulator i omtrent 1 time, eller kok dem i ca. 6 minutter på komfyren.

3. Hell kyllingkraft i en stor gryte. Kok opp og smak til med ingefær, hvitløk, soya, eddik, rød chili og sesamolje. La surre i ca 5 min.

4. Kok nudlene i henhold til instruksjonene og legg dem i dype boller. Topp med sopp, vårløk, bønnespirer og kyllingskinn.

5. Ta opp eggene fra sirkulatoren. Knekk i egget i bollen eller skrell det løskokte egget. Hell over den kokende buljongen og dryss med sesamfrø.

 

Ønsker du mer inspirasjon om sunne retter?