Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Vi vil oppgradere nettbutikken vår onsdag 27. januar. I den forbindelse vil vi STENGE FOR INNLOGGING kl 13:45 og starte oppgradering kl 14:00.
Da vil eventuelle innloggede brukere bli "kastet ut".
Det er store mengder data som skal konverteres - men vi regner med å være ferdig til midnatt. Vi håper alle får handlet før dette og at det ikke er til stor ulempe.

OPPSKRIFT - Pinnekjøtt med rotmos

Forfatter: Merete Raabe Frantsen

OPPSKRIFT - Pinnekjøtt med rotmos

Den unike smaken av pinnekjøtt - eller lammeribbe - stammer fra gamle metoder; salting og tørking.

Til 10 porsjoner trenger du:

• 4 kg pinnekjøtt 

• 2 1/2 kg kålrot
• 4 stk gulrot
• 2 stk potet
• 2 dl kremfløte
• 6 ss smør
• ca 4 ts salt
• 1 ts pepper

Dette gjør du

1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer, la det stå i romtemperatur.

2.Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. Biter av Vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet de siste 15 minuttene. Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpanne. Sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen. Følg godt med.

 

Rotmos

1. Skrell kålrot, gulrot og potet. Del dem i grove biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos grønnsakene.

2. Ha i smør og fløte. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt revet muskat. Pinnekjøttet serveres med kokte mandelpoteter og kokesjyen fra kjøttet.