Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Okonomiyaki

OPPSKRIFT - Okonomiyaki

Dette er visstnok favoritten på frukt.no -kontoret for tiden! Okonomiyaki er en japansk pannekakeomelett; en smakfull klassiker. Okonomi betyr omtrent «bruk hva du vil» og yaki betyr «steke». Kål er hovedingrediensen.

Oppskrift til 8 personer

Røre

  • 10 dl finsnittet hodekål
  • 2 grovrevet gulrøtter
  • 2 finhakket løk
  • 4 ss finkuttet ingefær
  • 2 ts salt
  • 3 dl hvetemel
  • 4 egg
  • 1 dl vann
  • 4 ss soyaolje

Sennepsmajones

  • 8 ss majones
  • 8 ts god sennep
  • 2 ts sitronsaft

Garnityr

  • 4 finsnittet vårløk
  • 4 ss ristet sesamfrø
  • 8 reddiker i tynne skiver
  • 8 ss hoisinsaus

Slik gjør du:

Ha finsnittet kål og salt i en bolle. Kna den godt med hendene. Det er bare fint om kålen slipper litt væske. Bland i løk og gulrot. Bland mel, egg og vann sammen. Bland det med grønnsakene. Det blir en ganske tykk røre. Varm oljen i en middelstor stekepanne. Stek en tykk stor pannekake eller lag flere små. Stek dem i 2-3 minutter på hver side. Bruk gjerne et lokk eller stor tallerken for å snu pannekaken.

Steker du flere små kan du legge dem over på et stekebrett med bakepapir og holde dem varme i ovnen (ca. 100 grader) mens du steker resten. Topp okonomiyakien med tynne striper av sennepsmajones og hoisinsaus. Bruk gjerne en liten sprøytepose og lag mønster. Dryss på vårløk og sesamfrø og pynt med reddikskiver.

Foto og oppskrif: Opplysningskontoret for frukt og grønt, frukt.no.