OPPSKRIFT - Lys lapskaus

Lapskaus er en klassiker som alltid slår an, både ved fest eller hverdag. Dessuten er den matsvinn-vennlig; det du har av rotgrønnsaks-rester går i gryta. En lun og næringsrik rett for høsten.
FOTO og oppskrift: frukt.no
Oppskrift:
- 2 l vann
- 4 kjøttbuljongterninger
- 2 ts salt
- 3 kg bankekjøtt av storfe
- 6 gulrøtter
- 2 stk. kålrot
- 2 persillerøtter
- 20 poteter
- 2 løk
- 2 bunter frisk kruspersille
- salt og pepper
- ev. maizena til jevning
Slik gjør du:
Kok opp vann, buljongterninger og salt i en kjele. Vask kjøttet i kaldt vann og legg det i. Kok opp og skum av. La kjøttet trekke under lokk på svak varme i ca. 1 time.
Skrell grønnsakene og potetene. Skjær gulrøtter i skiver og resten i terninger. Hold av litt kruspersille til pynt. Bind sammen resten av kruspersillen og det grønne av persilleroten, om du har det, til en suppekvast.
Ta opp kjøttet og skjær det i terninger. Legg kjøttet sammen med grønnsaker, poteter og kruspersille i kjelen. Kok lapskausen i 20- 30 minutter eller til kjøtt og grønnsaker er mørt.
Smak til med salt og pepper. Ta opp suppekvasten. Dryss over grovhakket kruspersille og servér lapskausen med flatbrød og rørte tyttebær.