OPPSKRIFT - løksuppe

En smakfull løksuppe er kanskje en av de enkleste og rimeligste rettene du kan servere gjestene dine.
Til 8 porsjoner trenger du:
• 10 kepaløk
• 10 sjalottløk
• 4 fedd hvitløk
• Evt. litt purre eller vårløk
• 4 l klar kjøttbuljong (fra terning)
• 4 ts sennep
• 2 laurbærblad
• salt og pepper
Dette gjør du:
Løken skjæres i tynne skiver og surres sammen med hakket hvitløk i varmt smør til den er gyllen/svakt brun. Hell over kjøttkraften. Tilsett sennep og laurbærblader. Gi suppen et oppkok og la den trekke over svak varme i ca. 45 minutter. Smak til med salt og pepper og strø over tørket kruspersille ved servering. Serveres med krutonger og revet ost. Fyll suppen i tallerken, legg i krutonger og strø revet ost på toppen, slik at den smelter. Suppen kan om ønskelig også helles i porsjonsskåler og gratineres i ovn ved 250 °C i 3-4 minutter.
Oppskrift fra Toten Løkpakkeri