Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Nettbutikken stenges for handel førstkommende fredag kl 17:00 grunnet oppgradering og vedlikehold. Åpning/normal drift er beregnet til lørdag 6/6 kl 20:00.

OPPSKRIFT - Kyllingspyd med mango og peanøttsaus

OPPSKRIFT - Kyllingspyd med mango og peanøttsaus

Kyllingspyd er både enkelt å tilberede, og enkelt å spise for gjestene. Passer godt til arrangementer der fingermat står på menyen, eller som en appetittvekker til gjestene.

Oppskriften passer til 8 personer. 

 

Du trenger:

 

Sataysaus

2 dl peanøttsmør
4 ss limesaft
4 ss flytende honning
4 ts sambal oelek
2 ts malt spisskummen
2 ts malt koriander

Mangosalsa

2 stk mango
2 bunt reddik
2 stk agurk
2 stk grønn chili
2 håndfull koriander
2 stk lime

Kyllingspyd

16 stk grillspyd
2 pk Kyllingfilet

Garnityr

100 g ristede peanøtter
2 stk lime
2 håndfull koriander

 

Slik gjør du: 

 

Forberdelser

Start med å legge grillspydene i kaldt vann en halvtime før bruk. Dette er for at de ikke skal knekke eller ta fyr under steking/grilling. Skjær kyllingen i biter eller strimler og tre dem tett på spydene.

 

Sataysaus

Lag sataysausen ved å vispe sammen alle ingrediensene. Bruk litt lunket vann om sausen er for tykk. Pensle spydene med sataysausen og la dem marineres 20-30 minutter før steking/grilling.

 

Mangosalsa

Lag salsaen ved å kutte mango, reddik og agurk i omtrent like store biter/terninger. Bland sammen med finhakket grønn chili og koriander. Smak til med lime.

 

Steking

Stek/grill spydene i 3-4 minutter på hver side, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe og er gjennomstekt. Obs. Legg gjerne litt aluminiumsfolie under spydene hvis du griller så ikke grillspydene tar fyr.

Server spydene sammen med mangosalsaen og topp gjerne med litt finhakkede peanøtter, en limebåt og ekstra koriander.

 

Oppskrift og bilde hentet fra Vestfold Fugl