Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Vi vil oppgradere nettbutikken vår onsdag 27. januar. I den forbindelse vil vi STENGE FOR INNLOGGING kl 13:45 og starte oppgradering kl 14:00.
Da vil eventuelle innloggede brukere bli "kastet ut".
Det er store mengder data som skal konverteres - men vi regner med å være ferdig til midnatt. Vi håper alle får handlet før dette og at det ikke er til stor ulempe.

OPPSKRIFT - Klassisk lutefisk

Forfatter: Gourmet

OPPSKRIFT - Klassisk lutefisk

Lutefisk er et helt spesielt og velsmakende måltid basert på eldgamle, norske tradisjoner. Vi anbefaler å tilberede fisken i stekeovnen. Slik får den godgjort seg i egen kraft, og dermed den beste smaken og perfekte konsistens.

Gir ca. 12 porsjoner

Du trenger:

  • 6 kg lutefisk 
  • Ca. 4 ss salt
  • Ca. 2,4 kg mandelpotet, ringerikspotet eller gulløye
  • Ca. 1 kg bacon i terninger, gjerne lutefiskbacon

 

Slik gjør du:

Først et lite tips: La fisken ligge med godt med salt ei stund først, hell av vannet som samler seg, så blir fisken fastere når den er ferdig.

Legg lutefisk med skinnsiden ned i en langpanne eller en stor ildfast form.

Dryss over salt. Dekk formen med aluminiumsfolie og la fisken stå i ovnen på 225 °C i 30-40 minutter. Kok potetene til de er møre, ca. 20 minutter. Stek bacon i en panne til det er sprøtt.

 

Tilbehøret:

Lutefisk spises med mye forskjellig tilbehør, men det vanligste foruten nykokte poteter og sprøstekt bacon er sirup, lefse, hvit saus, brunost, sennep, smeltet smør, ribbefett, lettsaltet flesk, kokt hvitkål, gulrøtter, kålrot, kålrabistappe og ertestuing.