OPPSKRIFT - Fisk- & skalldyrsgryte med safranaioli

Å servere en deilig skalldyrsuppe faller i smak hos mange.
Oppskriften passer for 10 personer.
Du trenger:
- 500 g laksefilét
- 600 g torskefilé eller annen hvit fisk
- 300 g reker, prellet
- 200 g hummerkjøtt, hakket
- 500 g fersk blåskjell med skall, vasket
- 2 st fennikel
- 2 st gul løk, skrelt
- 3 st gulrøtter, skrelt
- 3 dl Hvitvin
- 2 st Hvitløksfedd, hakket
- 4 ss olivenolje
- 4 ss tomatpuré
- 600 g knuste tomater
- 1 L KNORR PROFESSIONAL Skalldyrsfond
- 2 ss fennikelfrø, ristet
- dill
- gressløk
Safranaioli
- 3 dl HELLMANN’s Majones Extra Thick
- 0,5 g safran
- 2 st Hvitløksfedd, revet
- salt
- sort pepper
Slik gjør du:
1. Kutt fennikel, gulrot og løk i tynne skiver. Stek grønnsakene i olivenolje.
2. Tilsett tomatpuré og stek i et minutt til.
Tilsett vin, knuste tomater, skalldyrsfond og fennikelfrø. La koke under lokk i ca 15-20 minutter og smak til med salt og pepper.
4. Bland majones med safran, hvitløk, salt og pepper. Sett i kjøleskapet.
5. Skjær fisken i ca 2 cm biter og legg den i gryten sammen med blåskjellene. Kok forsiktig under et lokk i ca 5 minutter. Tilsett reker og hummer og dryss med urter.
Server med nybakt brød og safranaioli.
Ønsker du å servere suppen med et nystekt surdeigsbrød? Sjekk ut denne oppskriften på surdeigsbrød uten gjær.