Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Fisk- & skalldyrsgryte med safranaioli

Forfatter: Unilever

OPPSKRIFT - Fisk- & skalldyrsgryte med safranaioli

Å servere en deilig skalldyrsuppe faller i smak hos mange.

Oppskriften passer for 10 personer.

 

Du trenger:

  • 500 g     laksefilét
  • 600 g     torskefilé eller annen hvit fisk
  • 300 g     reker, prellet
  • 200 g     hummerkjøtt, hakket
  • 500 g     fersk blåskjell med skall, vasket
  • 2 st        fennikel
  • 2 st        gul løk, skrelt
  • 3 st        gulrøtter, skrelt
  • 3 dl        Hvitvin
  • 2 st        Hvitløksfedd, hakket
  • 4 ss        olivenolje
  • 4 ss        tomatpuré
  • 600 g     knuste tomater
  • 1 L          KNORR PROFESSIONAL Skalldyrsfond
  • 2 ss        fennikelfrø, ristet
  • dill
  • gressløk

 

Safranaioli

 

Slik gjør du:

 

1. Kutt fennikel, gulrot og løk i tynne skiver. Stek grønnsakene i olivenolje.

2. Tilsett tomatpuré og stek i et minutt til.

Tilsett vin, knuste tomater, skalldyrsfond og fennikelfrø. La koke under lokk i ca 15-20 minutter og smak til med salt og pepper.

4. Bland majones med safran, hvitløk, salt og pepper. Sett i kjøleskapet.

5. Skjær fisken i ca 2 cm biter og legg den i gryten sammen med blåskjellene. Kok forsiktig under et lokk i ca 5 minutter. Tilsett reker og hummer og dryss med urter.

 

Server med nybakt brød og safranaioli.

 

Ønsker du å servere suppen med et nystekt surdeigsbrød? Sjekk ut denne oppskriften på surdeigsbrød uten gjær.