Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFTER - Enkle forretter til menyen

Forfatter: Pers Kjøkken

OPPSKRIFTER - Enkle forretter til menyen

Pers kjøkken har satt sammen noen enkle oppskrifter på forretter som passer utmerket før en større hovedrett.

Leverpostei på rugtoast

 

Du trenger:

  • Leverpostei ovnsbakt Epd 4051876
  • Rugbrød
  • Portvin eller vann
  • Bacon
  • Chamignon
  • Grønne salatblader eller urter

 

Slik gjør du:

Skjær rugbrød i tynne skiver, toastes i ovn, 150 grader  i 10 minutter.

Leverposteien piskes opp i mixmaster, tilsett gjerne 2 spiseskjeer portvin, eller vann for en luftigere postei.

Del rugbrødet på langs og smør på, bruk gjerne en sprøytepose med spiss. 

Pynt opp med sprøstekt bacon, champignon og noe grønt.

Leverposteien holder seg 3 dager i kjøleskap.

 

 

 

Syltet eple

 

Du trenger: 

  • 1 dl eddik 7% ( eplesider eddik)
  • 4 dl vann
  • 2 dl sukker
  • Saft fra en sitron
  • 1,5kg epler

Kok opp eddik, vann, sukker og sitronsaft. Legg inn eppelebåter ( 1.5 kg) la dette stå til neste dag, slå av lav laken.

Epler kan brukes i alle retter med kjøtt og kan også brukes som en antipasti som her , marinert svineflatbiff epd nr 1928811

 

Se også Pinxos som en fin forrett til menyen! Hva med å servere bakt torsk som hovedrett?