OPPSKRIFT- ramsløkmarinert påskelam

Den enkle er ofte det beste. Prøv å marinere lammesteken i ramsløk en time eller to før den stekes i flere omganger
Til 4 porsjoner trenger du:
• Økologisk ytrefilet av lam (frossen)
• frisk ramsløk, finkuttet eller ramsløkpuré
• Smør (til steking)
• Langtidslagret, norsk ost, gjerne litt tørr i konsistensen
• Salt og pepper
Dette gjør du:
Tin lammesteken. Marinér lammesteken i ramsløk i 1-2 timer. Kjøttet periodestekes i 4 omganger og hviler mellom hver gang. - Da får du det desidert saftigsste kjøttet. La kjøttet hvile før servering. Rasp osten og rull fileten i raspet ost før servering.
Hvis du i stedet ønsker å steke lammesteken med kjerneteemperatur, bør ikke denne være på mer enn 50-60c.
Viktig: Ikke salt kjøttet før steking, da kan det fort bli tørt.