Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Crostini med tomatconcassé

OPPSKRIFT - Crostini med tomatconcassé

Disse godbitene er supre som små apetittvekkere. Perfekte som tapas-retter eller på sensommerbuffeten. – Eksklusive munnfullerfor en rimelig penge!

Gir ca. 10 porsjoner.

 

Du trenger:

  • 1 fersk baguette  
  • 2 ss olivenolje
  • ½ ts flaksalt
  • ½ ts pepper

    Tomatconcassé:
  • 3 plommetomater 
  • 2 ss olivenolje – gjerne smaksatt med chili eller hvitløk
  • 1 ss hakket, frisk basilikum
  • 1 ss finhakket sjalottløk
  • ½ ts flaksalt
  • ½ ts pepper

 

Slik gjør du: 

  1. Skjær baguetten i skiver på en halv centimeter. Ha olivenolje på et brett med bakepapir og pensle begge sider av skivene med olje. Krydre litt med salt og pepper.
  2. Stek i ovn på 170°C varmluft til de er sprø og gylne, i ca. 10 minutter.
  3. Flå tomatene* og fjern fruktkjøttet; det er kun de faste «veggene» som skal brukes. Kutt tomatene i små terninger og tilsett olivenolje, hakket basilikum og finhakket sjalottløk. Smak til med salt og pepper.
  4. Legg tomatconcassé på de sprø crostiniene og server straks.

 

*Slik flår du tomater:
Kok opp en kjele med vann. Kutt et lite kryss lett igjennom skinnet i toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann i ca. 30 sekunder, til skallet begynner å løsne. Ta dem opp og legg dem over i kaldt vann. Fjern skallet på tomatene.

 

Servèr gjerne retten som forrett til Magnars bacalao eller sesamkylling fra Vestfold Fugl.