OPPSKRIFT - Chili con pollo

Prøv en ny vri av chili con carne ved å bytte ut kjøttet med kyllingkjøtt. Enkelt, sunt og godt.
Oppskriften passer til 10 personer.
Du trenger:
- 1,3 kg Vestfold Fugl Kyllingkjøttdeig
- 2 g Cayennepepper
- 4 g Spisskummen
- 3 g Røkt paprikapulver
- 1 g Malt nellik
- 400 g Gul løk, hakket
- 30 g Hvitløk, finhakket
- 100 g Grønn paprika, hakket
- 20 g Tomatpuré
- 500 g Knuste tomater
- 1 dl Rapsolje
- 600 g Røde bønner
- 500 g Kikerter, hermetisert
- Avokado yoghurt
- 5 stk Avokado
- 500 g Yoghurt
- 60 g Limesaft
- 2 g Cayennepepper
- Salt og pepper
Slik gjør du:
Stek kyllingkjøttdeigen på høy varme. Når kjøttet begynner å ta farge, ha i løk, hvitløk, krydder og tomatpuré og stek i noen minutter til. Bland inn knuste tomater og la det småkoke i 30 minutter. Tilsett bønner og paprika, kok opp og smak til med salt.
Avokadoyoghurt: Hakk avokado i biter og kjør i en mikser sammen med yoghurt. Smak til med presset limesaft, cayennepepper, salt og pepper.
Server Chili Con Pollo med avokadoyoghurt, salat, nykokt ris eller som her med et lett ristet surdeigsbrød i tykke skiver.
Oppskrift på surdeigsbrød finner du her.
Ønsker du å lese om våre kunder, leverandører og grossister, eller bare er ute etter litt inspirasjon? Les Gourmet her.