OPPSKRIFT - Brokkolisuppe

Hva er vel bedre enn å servere en varm brokkolisuppe på høstens kalde dager? Enkel og billig mat til storkjøkkenet.
Oppskrift til 8 porsjoner.
Du trenger:
- 1 kg brokkoli
- 15 dl utblandet grønnsaksbuljong
- 2 stk laurbærblad
- 2 stk grønn chili
- 5 dl lett matfløte
- Salt og pepper
- 4 stk egg
Slik gjør du:
Del brokkolien i grove biter. Del chilien og fjern hinner og frø.
Kok brokkoli og chili nesten børt i buljongen tilsatt laurbærblad. Ikke kok for mye for da har brokkolien lett for å bli grå.
Ta ut laurbærbladet, og legg til side noen pene brokkolibiter som skal brukes til garnityr.
Mos resten med en stavmikser.
Kok eggene i 8-9 minutter og legg dem over iskaldt vann.
Legg de pene brokkolibitene tilbake i suppen, tilsett fløten og gi suppen et oppkok.
Smak til med salt og pepper.
Server brokkolisuppen med et halvt hardkokt egg i hver suppetallerken.
Interessert i flere oppskrifter? Prøv ut Brødr. Ringstads kjøttgryte eller Tellicherry wrap de luxe.